Na oficiálním YouTube účtu Nintenda jsme včera mohli sledovat krátkou videoprezentaci Indie World. Jak sám o sobě název vypovídá, došlo v ní k představení her od nezávislých tvůrců pro Switch.

Prvním představeným titulem je Ooblets. Jde o hru, která vyšla už před necelými dvěma lety a aktuálně si ji můžete zahrát na PC nebo Xbox. Nyní se dočká i svého portu na Switch. Za vývojem stojí studio Gumberland a jde o farmářský titul. Takže budete pěstovat plodiny a chovat podivná zvířata. Nebude chybět ani možnost své výrobky prodávat v obchodě. Na Switch tento simulátor přistane v létě.

Další hrou je Batora: Lost Haven, která byla představena prostřednictvím traileru již počátkem minulého roku a nyní má konkrétnější termín, dorazí během podzimu letošního roku nejen na Switch, ale i na PC, PlayStation 4 a 5, Xbox Series X|S a později i na Xbox One.

ElecHead je japonskou indie hrou, která se taky dostane na konzole. Jde o logickou skákačku s takovým retro vizuálem, která bude obsahovat intuitivní mechanismy, díky nimž budete překonávat překážky. Dočkáte se v létě.

Pokud máte rádi hudební hry, tak vás dost možná potěší Soundfall. Jde totiž o rytmickou střílečku, ve které můžete i v kooperaci s dalšími hráči střílet nepřátelé právě v rytmu hudby. Vychází i na ostatní konzole a je už čerstvě dostupná na Nintendo eShopu za akčních 730 Kč / 25 €.

Postavte se živlům v taktickém deckbuilderu Wildfrost. Slunce zamrzlo a podlehlo Wildfrostu. Město Snowdwell a jeho přeživší stojí jako poslední bašta proti věčné zimě... Vybudujte si balíček mocných karetních společníků a elementárních předmětů v boji o dosažení Chrámu Slunce a zažeňte mráz jednou provždy. Hra vychází v závěru roku.

Dalším herním portem, který na Switchi přistane, je Totally Accurate Battle Simulator. V této střelené taktické hře založené na fyzických zákonech zažijete souboje napříč dějinami spolu s umělecky podanou simulací, která je založena právě na fyzice dosud nevídaných rozměrů. Na Steamu se PC verze pyšní extrémně kladným hodnocení. Verze pro Switch vyjde v létě.

Gunbrella je noir-punková akční adventura odehrávající se ve světě závislém na rychle ubývajících přírodních zdrojích. Hráči převezmou roli drsného zálesáka, který je na cestě za pomstou. Vyzbrojen tajemnou Gunbrellou, střelnou zbraní, jež slouží zároveň jako deštník. Jeho vyšetřování se zaplete do vnitřního fungování ghúlů a gangsterů, policistů a cutlistů a do důsledků korporátního vykořisťování. Hra vyjde v příštím roce.

We Are OFK je další hudební nezávislou hrou, kterou prezentace představila. Jde o interaktivní seriál o hádkách nad texty písní, posílání emotivních textovek, snaze zaplatit nájem v Los Angeles a přehrávání interaktivních hudebních videoklipů. Indie-popová skupina OFK přichází s příběhem o tom, jak se čtyři kamarádky daly dohromady s vidinou vydání debutového EP, aniž by musely z frustrace házet telefony o zeď. We Are OFK vyjde v létě.

Ve hře Silt budete zkoumat dávno zapomenutá tajemství podivného podmořského světa. Ale záhady nejsou to jediné, co na vás čekají. Budete také muset dávat pozor na to, co je před vámi. Titulu se dočkáme již příští měsíc.

V Mini Motorways je vaším úkolem kreslit cestu v podobě silnic. Na mapě se postupně objevují domečky plné lidí, kteří by se rádi podívali do jiných domečků. Tím může být například práce, obchody a další budovy. Hra vyšla hned po prezentaci a jde o velký hit na PC a iOS.

Austrálii v 70. letech přinese hra Wayward Strand, která vychází 21. července7. Hrát budete za mladou novinářku Casey Beaumaris a budete zkoumat příběhy postav v reálném čase. Takže pochopitelně nemůžete vnímat všechny, a naopak si musíte vybrat ty, které prozkoumáte hlouběji.

V Cult of the Lamb budete stavět vlastní základnu a prozkoumávat kreslený, pohádkově působící svět, který kontrastuje s temně laděným primárním úkolem. Jako ovečka zachráněna před jistou smrtí musíte založit a vést vlastní kult uctívající svého zachránce. Tato nelehká mise zahrnuje vydávání se do nepoznaných končin, sběr potřebných surovin, porážení členů konkurenčních fanatických skupin a uspokojování nároků a tužeb svých stoupenců. S rostoucí vírou ve vás stoupá i vaše moc, která vám vydláždí cestu hlouběji do záhadného lesa.

Poslední hrou, která byla představena v Indie World prezentaci, je Another Crab's Treasure od studia Aggro Crab. Jde o 3D dobrodružnou plošinovku s prvky soulslike, kde ztvárníte malého kraba. S ním budete zkoumat rozsáhlý svět a bojovat proti velkým nepřátelům. Hra vyjde v příštím roce.

V závěru samotné prezentace jsme se dočkali už jen krátkého sestřihu již dříve oznámených indie her. Například Gibbon: Beyond the Trees, Idol Manager, Card Shark, OPUS anebo Cursed to Golf.

Která z představených her vás zaujala nejvíce?