Tak tenhle Direct byl plný překvapení. Nintendo odhalilo název a datum vydání pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild, přineslo nový trailer na Bayonettu 3, oznámilo Pikmin 4, představilo Fire Emblem Engage a mnoho dalšího. Podívejte se v našem přehledném souhrnu:

- Konečně jsme se dozvěděli oficiální název pokračování skvělého akčního dobrodružství The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Jmenuje se The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a vyjde 12. 5. 2023 na Nintendo Switch!

- Nový trailer připomenul, že 28. 10. na Switch vyjde Bayonetta 3. „Připojte se k Bayonettě a užijte si ďábelsky dobrou zábavu v tomto dobrodružství plném démonů, při kterém se vám ježí vlasy,“ láká Nintendo.

- Po Fire Emblem Warriors: Three Hopes se série vrací k žánru taktických akčních strategií ve Fire Emblem Engage. Titul vyjde 20. 1. 2023 na Switch.

- Český hit Factorio se dostane 28. 10. tohoto roku na Nintendo Switch. Stavební a manažerská simulace od Wube Software je hodně populární na PC.

- Xenoblade Chronicles 3 čeká druhá vlna dodatečného obsahu.

- Povedený a oblíbený kooperativní hit It Takes Two vyjde na Nintendo Switch v listopadu, konkrétně 4. 11. Stejně jako na počítači a jiných konzolích, tak ani na Switchi nebude chybět takzvaný friend pass, jenž umožní majiteli hry pozvat do dobrodružství hráče, který titul nevlastní a zahrát si společně na rozdělené obrazovce.

- Konečně přicházejí nové informace o remacích ságy Front Mission pro Switch. Společnost Square Enix prozradila, že Front Mission 1st Remake dorazí na hybrid konzole letos v listopadu, zatímco Front Mission 2 někdy v roce 2023. Potom bude následovat remake Fron Mission 3.

- Dalším oznámením od Square Enix je pokračování JRPG titulu Octopath Traveler. Dvojka od autorů Bravely Default ze studia Asano nabídne osm nových postav a zachová si grafický styl HD-2D. Na hru se můžete těšit 24. 2. 2023 na Switchi.

- Předplatitelé rozšířeného balíčku Nintendo Switch Online se mohou těšit na další hry z éry Nintenda 64. Letos dorazí Pilotwings, Mario Party a Mario Party 2. V roce 2023 potom Mario Party 3, Pokémon Stadium, Pokémon Stadium 2, 1080º Snowboarding a Excitebike 64. Hlavní hvězdou je ale střílečka GoldenEye 007 s online multiplayerem.

- Na Switch přichází další port z Nintenda Wii. V rámci Directu byla oznámena předělávka hry Fatal Frame Mask of the Lunar Eclipse, která se v původním vydání na Západ vůbec nedostala. Čtvrtý díl hororové série ve vylepšené podobě dorazí na začátku roku 2023.

- Dalším důležitým oznámením je Pikmin 4. V Directu vystoupil sám Shigeru Miyamoto a nabídl krátkou ukázku s logem hry. Ačkoli jsme neviděli žádný gameplay, máme očekávat změnu perspektivy: akci uvidíme z pohledu Pikminů, ze země. Tým má pracovat na zjednodušeném ovládání a hodlá hru usnadnit.

- Čekání na novou Zeldu si můžete zkrátit u adventury Tunic, jež se inspirovala u klasické Zeldy. Na Switch vyjde 27. 9.

- Pakliže máte rádi rytmus, ale úplně vás nebaví Just Dance, případně hledáte něco jiného, tak se podívejte na Theathrhythm: End Bar Line, kde na vás čeká řada hudebních a rytmických atrakcí. Součástí má být 385 skladeb, které budou později rozšířeny na více než 500 písniček. K vydání dojde 16. 2. 2023.

- A když jsme u toho, tak je tady i trailer na Just Dance 2023 Edition. Novinku čekejte 22. 11. 2022.

- Prostřednictvím cloudové verze na Nintendo Switch přichází několik dílů hororové série Resident Evil. První z nich, Resident Evil Village, vyjde 28. 10. Na jeho ukázku se můžeme podívat v traileru. Později budou následovat hry Resident Evil 7, Resident Evil 2 a Resident Evil 3.

- Tvůrci Danganronpy se pochlubili novinkou Rain Code. Jedná se o záhadné detektivní dobrodružství s fantasy a trochu strašidelnými prvky, vyskytují se v ní duchové a šinigami. Očekávejte na jaře 2023.

- Bylo oznámeno téma prvního Splatfestu ve střílečce Splatoon 3. Na herním festivalu si nebudete vybírat mezi dvěma, ale třemi možnosti. Otázka tentokrát zní „Co byste si vzali na pustý ostrov?“. Na výběr bude nářadí, zábava a jídlo. Akce začne v pátek 23. 9. a potrvá do soboty 25. 9.

- Nažhavte motory, protože do Mario Kart 8 Deluxe na konci letošního roku dorazí Booster Course Pass DLC. Třetí vlna přinese osm tratí, včetně Merry Mountain z Mario Kart Tour a Peach Gardens z Mario Kart DS.

- Golf se do Nintendo Switch Sports dostane koncem letošního roku v rámci bezplatná aktualizace.

- 24. 2. 2023 na Nintendo Switch vyjde Kirby’s Return to Dream Land Deluxe. Jedná se o rozšířenou edici hry pro Wii, která původně vyšla v roce 2011. Stejně jako původní hra bude obsahovat kooperativní multiplayer pro 4 hráče.

- Přichází druhá bezplatná aktualizace do Mario Strikers: Battle League. Hráči se dočkají tento měsíc.

- Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion má stanovené datum vydání na 13. 12. letošního roku. Ve stejný den také pro PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a PC. Projekt byl oznámen loni v červenci a jedná se o jakýsi remake původní hry pro PSP.

- Na jaře příštího roku prostřednictvím Nintenda Switch budete moci utéct do pohádkového světa ve Fae Farm, farmářském simulačním RPG pro jednoho až čtyři hráče. Budete vyrábět, pěstovat a zdobit své společné hospodářství a pomocí kouzel prozkoumávat magický ostrov Azoria.