S uvedením konzole PlayStation 5 se seběhl nedostatek vyrobených kusů s překupníky. Ti díky svým botům zahltili internetové obchody a koupili značné množství dostupných kusů, které se potom snažili prodat s velkým ziskem. PS5 pak nebyla dostupná v obchodech, což hráče donutilo koupit konzoli dráž od scalperů. Tento problém bere Nintendo velmi vážně a nepodceňuje ho v případě uvedení nástupce Switche na trh.

Díky velkému úspěchu současného Switche nemusí japonská společnost s vydáním nové konzole tak chvátat. Hry na Switch se nadále skvěle prodávají. Nintendo tak podniká kroky, aby se potenciální kupci nemuseli uchylovat k překupníkům. Ke konzoli se mají dostat i bez nich. Jak?

Shuntaro Furukawa jako prezident Nintenda chce zajistit dostatek kusů, aby si každý mohl snadno nový hardware koupit v obchodech. Tomu se říká uspokojit poptávku, což se zatím nikomu moc nepovedlo. V posledních letech zejména kvůli nedostatku polovodičů. Naštěstí pro Nintendo tenhle problém pominul. Navíc Nintendo se s ním dokázalo vypořádat i v případě výroby současného Switche, což samozřejmě Furukawa nezapomněl připomenout.

„Kromě toho také zvažujeme, zda můžeme přijmout další opatření v rozsahu povoleném zákonem a s přihlédnutím k okolnostem jednotlivých regionů,“ dodal Furukawa.

Nástupce Nintenda Switch bude oznámen později v tomto fiskálním roce. Nejpozději tedy do konce března 2025.