Nintendo má neustále v pohotovosti právníky, kteří jsou odhodláni trestat jakékoli porušení práv k duševnímu vlastnictví a trestat jakékoli úniky. Nejnovější kauzou je únik obrázků z artbooku The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Obrázky a informace z artbooku měl začít šířit jeden uživatel Discordu na serveru nazvaném Tears of the Kingdom Official Discord Server. Z toho důvodu se Nintendo snaží předvolat Discord, aby donutil platformu odhalit identitu tohoto uživatele.

Předvolání bylo podáno 4. 4. tohoto roku u okresního soudu v Kalifornii. Dle něj má Discord odhalit totožnost, včetně jména (jmen), adresy (adres), telefonního čísla (čísel) a e-mailové adresy (adres) uživatele Julien#2743, který má být zodpovědný za zveřejňování obsahu porušujícího autorská práva.

V současné době není jasné, zda Julien je skutečně ten, kdo artbook nahrál na internet. Ten, kdo šířil artbook na Redditu, tvrdil, že jej dostal od kamaráda.

Není to poprvé, co Nintendo poslalo své právníky na uživatele internetu. Z poslední doby je nejznámější případ s únikem informací o hře Pokémon Sword and Shield z roku 2019, kdy se na serverech 4chan a Discord šířila strategická příručka ke hře. Spor byl urovnán o dva roky později za 150 000 dolarů. 3,2 milionu korun není pro obyčejného člověka zrovna malá částka.

Nintendo se snaží únikům zabránit, mimo jiné drží artbooky a další takové materiály o hrách v zabezpečených prostorech pod plachtami, kde není povoleno použít žádná osobní nahrávací zařízení. Ani to ale občas nezabrání některým v šíření informací.