Obchod Xzone se pochlubil nejprodávanějšími hrami a dalšími produkty za prosinec loňského roku. Svými prodeji příjemně překvapila jediná novinka tohoto měsíce; Avatar: Frontiers of Pandora.

„Je vidět, že modří chráněnci Jamese Camerona mají v Česku velmi pěknou fanouškovskou základnu. Tak trochu poloviční novinkou bylo pak uvedení Ultimátní edice Cyberpunk 2077. Společné balení základní hry a rozšíření Phantom Liberty si našlo řadu zájemců i mezi majiteli původní hry. Zbytek žebříčku pak patří letošním titulům, které hráči nejčastěji našli pod vánočním stromkem,“ shrnuje Xzone.

  1. Avatar: Frontiers of Pandora (PS5, XSX)
  2. Cyberpunk 2077 – Ultimate Edition (PC, PS5, XSX)
  3. EA SPORTS FC 24 (PC, PS5, PS4, XSX, Switch)
  4. Assassin's Creed: Mirage (PS5, PS4, XSX)
  5. Mortal Kombat 1 (PS5, PS4, XSX)
  6. Hogwarts Legacy (PS5, PS4, XSX, Switch)
  7. Marvel's Spider-Man 2 (PS5)
  8. NHL 24 (PS5, PS4, XSX)
  9. Resident Evil 4 (2023) (PS5, PS4, XSX)
  10. Football Manager 2024 (PC, PS5)

PlayStation 5 ve ‚slim‘ verzi dle očekávání ovládl prosincové prodeje konzolí. Nový model u spousty fanoušků nahradil ten původní, nebo dokonce jen doplnil konzolovou sbírku. Mezi prosincovou PS5 nadvládu se podařilo vtěsnat pouze nestárnoucímu Nintendu Switch v modernizované OLED podobě,“ doplňuje Xzone.

Takto vypadá celý žebříček za prosinec:

  1. Konzole PlayStation 5 (Slim) 1 TB – Bílá
  2. Konzole Nintendo Switch OLED model
  3. Konzole PlayStation 5 825 GB – Bílá
  4. Konzole PlayStation 5 (Slim) 1 TB – Bílá (Digital Edition)
  5. Konzole PlayStation 5 825 GB – Bílá (Digital Edition)

Mezi nejprodávanějšími předměty kralovala kniha 50 let videoher. Celý náklad druhé knihy redakce časopisu Level se vyprodal dva dny po vydání.

„Věděli jsme, že po O hrách a lidech bude o druhou Level knihu zájem, ale že bude až takový jsme opravdu ani nedoufali. Ještě týden před vydáním jsem si říkal, že na Vánoce je kusů dostatek a ještě něco málo zbude… a nakonec všech 2 000 ks zmizelo rychlostí blesku! Proto jsme okamžitě začali chystat dotisk, který z tiskárny dorazí do konce ledna,“ popisuje nadšeně Martin Schovanec, zakladatel a spolumajitel Xzone.

  1. Kniha Level – 50 let videoher
  2. Figurka Cyberpunk 2077 – Panam Palmer (Dark Horse)
  3. Figurka Cyberpunk 2077 – Judy Alvarez (Dark Horse)
  4. Replika Doom – Doom Floppy Disc Limited Edition
  5. Polštář Minecraft – Dungeon

Na první místo nejprodávanějších vinylových desek se probojoval další titul, který vznikl exkluzivně v produkci Xzone – soundtrack tankové klasiky World of Tanks. Na druhé místo se pak vyhouply mohutné riffy Micka Gordona ze soundtracku DOOMa z roku 2016. Ve velké slevě k 30. výročí prvního dílu si tenhle kousek nechal ujít málokdo. První trojku pak uzavírá už dopředu vyprodaný sběratelský kousek v podobě Dark Souls Trilogy.

  1. Oficiální soundtrack World of Tanks na 2x LP (Xzone Exclusive)
  2. Oficiální soundtrack DOOM na 2x LP
  3. Oficiální soundtrack Dark Souls Trilogy na 3x LP
  4. Oficiální soundtrack Oppenheimer na 3x LP
  5. Oficiální soundtrack Cyberpunk 2077 Score and Samurai na 3x LP