Studiu Ghost Games se vyplatilo vsadit karty na Need for Speed Heat. Směsice nelegálních pouličních závodů v noci a legálního turnaje přes den s rozsáhlým tuningem se hráčům líbí. Svědčí o tom oficiální informace, podle nichž je NFS Heat nejpopulárnějším dílem současné generace - myšleno v počtu prodaných kusů za první týden. Na Twitteru se s tím pochlubili sami vývojáři.

Need for Speed Heat je v pořadí čtvrtým dílem, který vyšel na současnou generaci konzoli. Prvním dílem byl Rivals z roku 2013, jenž měl celkem pozitivní recenze. Poté dorazil restart s jednoduchým názvem Need for Speed, který už tak dobrý nebyl. Payback doplatil na lootboxy, a tak není divu, že Heat je prozatím nejlepším dílem. Uvidíme ale, jak se mu bude dařit v dalších týdnech.

Počkat si musíme i na konkrétní čísla prodejů od společnosti Electronic Arts, která Heat vydala na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hra je zasazena do fiktivního světa připomínajícího Miami. Policie opět hraje důležitou roli, tentokrát ale až po setmění, kdy se hráči účastní nelegálních pouličních závodů. Ve hře nejsou žádné mikrotransakce ani lootboxy.

Zahraniční recenze Need for Speed Heat jsou slušné. Titul sklízí pochvalu za herní rozmanitost, rafinovaný a velmi příjemný plně arkádový jízdní model, krásné a licencované vozy nebo za rozsáhlé možnosti při tuningu. Novináři nezapomínají pochválit závody v noci, které jsou občas frustrující z důvodu policejních jednotek. Čas od času dochází k problémům s plynulostí hry. Objevují se také výtky na umělou inteligenci, špatný příběh a málo výzev.

„Stále nejde o nejlepší díl série, ale Heat vám určitě připomene, co je v sérii Need for Speed jedinečné,“ shrnul své dojmy Martin Robinson z britského Eurogameru. Podobného názoru je i Luke Reilly z IGN, který píše, že hra působí dojmem směsice známých prvků, které nejsou nové. Současně ale vývojáři ze studia Ghost Games sáhli po nejlepších prvních z historie.

Průměrné hodnocení se pohybuje kolem 71 procent. Na naší recenzi se můžete těšit již brzy.