Několik důvěryhodných zdrojů prozradilo serveru VGC, že návratem akčních závodů Twisted Metal bylo pověřeno britské studio Lucid Games, které naposledy vytvořilo Destruction AllStars pro PlayStation 5.

Podle těchto zdrojů se vývoj nachází v rané fázi. Jeden ze zdrojů pak naznačil, že oživení Twisted Metal bude postaveno na free-to-play modelu, což může být reakce na Destruction All-Stars. Hra byla rozdávaná pro předplatitele PS Plus, ale nepodařilo se zaujmout další hráče. Nepomohlo ani přidání umělé inteligence.

Informace o free-to-play jdou ruku v ruce s prohlášením Sony, která se hodlá zaměřit nejen na plnohodnotné příběhové hry, ale také na trh live service her a bezplatných titulů.

Vydání má údajně proběhnout v roce 2023 společně s připravovaným televizním seriálem. Seriál má být prý akční komedií z pera Rhetta Reese a Paula Wernicka, autorů filmů Deadpool a Zombieland. Hlavní roli v seriálu ztvární hvězda Avengers Anthony Mackie. Zaměří se na outsidera, který má za úkol doručit záhadný balíček napříč postapokalyptickou pustinou, kde se pohybují bandité ve smrtících vozidlech, včetně charakteristické postavy seriálu, Sweet Tooth, psychotického klauna, jenž řídí upravený zmrzlinářský vůz.

Lucid Games v roce 2011 založili v Liverpoolu veteráni dnes již uzavřeného studia Bizarre Creations, které je podepsáno za sérií Project Gotham Racing. V předešlých letech tým spolupracoval na NFS: Payback pro EA a podílet se na portování her Grand Theft Auto: Liberty City Stories pro Rockstar Games a Goat Simulatoru pro Double Eleven.

Twisted Metal se poprvé objevil v roce 1995 a pokračoval v roce 2015. Na prvním a druhém PlayStationu, stejně tak na PSP, šlo o velmi populární akční závody. V roce 2000 bylo hlášeno 5 milionů prodaných kus. Poté došlo na dva spin-offy a v roce 2012 na restart pro PS3. Od té doby byly minimálně tři díly zrušeny, vyjít měly na PS3, ale přednost měl dostat MotorStorm: Apocalypse.