Zatímco se ve světě řeší nedostatek konzolí nové generace, PlayStation 5 a Xbox One X/S, Nintendo si hraje na svém písečku a dost se jim daří. Switch má po 46 měsících od vydání prodáno 79,87 milionu kusů, což je o 13 milionů více než měla tou dobou PlayStation 4. Do konce roku by měl mít Switch prodáno více kopií než Nintendo Wii, avšak Nintendo DS se mu podle propočtů dotáhnout nepodaří.

V průběhu minulého měsíce dokonce došlo na oznámení speciální edice Switche k 35. výročí instalatéra Maria a před pár dny světlo světa spatřila informace týkající se edice ve stylu Monster Hunter: Rise. Limitované edice jsou sice fajn, ale fanoušci Nintenda už delší dobu touží po něčem úplně jiném; vylepšené verzi samotné konzole.

O té se mluví už od minulého roku a tentokrát se k této otázce vyjádřil prezident Nintenda Shuntaro Furukawa v rámci Q&A s investory, které následovalo poté, co Nintedno vydalo finanční zprávu s jejich posledními zisky. O tomto Q&A informoval Takashi Mochizuki, díky kterému víme, že Furukawa na otázku týkající se lepší verze Switche odpověděl: „Neplánujeme oznámení v blízké době, jelikož máme Mario verzi v únoru/februári, MH verzi v květnu/máji."

Když ale toto vyjádření srovnáme s tím, se kterým přišel v minulém roce analytik herního byznysu David Gibson, který řekl, že Nintendo neplánuje žádný nový model na rok 2020. Nemohla by tato menší změna znamenat, že oznámení nového modelu přeci jen přijde? Je jen otázkou, kdy to bude, zda v druhé půlce tohoto roku či až v roce následujícím.

Když už jsme u toho Switche, tak díky finanční zprávě Nintenda jsme mohli pohlédnout na informace týkající se prodejů jeho menšího brášky, Nintenda Switch Lite. Tomu se vede také poměrně dobře. Od svého uvedení na trh v roce 2019 se mu povedlo prodat 13,53 milionu kusů. S tímto číslem se přibližuje k počtu prodaných kusů Nintenda Wii U, kterého se celkově prodalo 13,56 milionu. Je tedy jen otázkou času, kdy se Nintendu Switch Lite povede Wii U předběhnout, pokud se tedy tak už nestalo.

Nové hry od Nintenda zaznamenávají působivé výsledky. Hyrule Warriors: Age of Calamity se prodalo 3,5 milionu kopií, Pikmin 3 Deluxe má na kontě 1,94 milionu a Mario Kart Live: Home Circuit s technologií AR má 1,08 milionu.

Starší kousky jsou ještě úspěšnější. Motokárové závody Mario Kart 8 Deluxe mají více než 33 milionů prodaných kusů, Animal Crossing New Horizons přes 31 milionů a Super Smash Bros. Ultimate téměř 23 milionů.