Fanoušci Xboxu a Microsoftu by si neměli nechat ujít The Game Awards 2023. Americká společnost v newsletteru zve na tuhle událost a láká na významné novinky a další oznámení.

V současné době nevíme, co přesně uvidíme. Lze ale očekávat minimálně přehlídku her, které redmonský gigant uvedete na trh v nadcházejícím roce. Naposledy takhle lákal Microsoft na The Game Awards 2019, kde představil Xbox Series X a Senua’s Saga: Hellblade 2 od studia Ninja Theory.

Druhé dobrodružství keltské válečnice bude s největší pravděpodobností k vidění také letos. Doplnit ho může jižanská adventura South of Midnigh od Compulsion Games, steampunkové akční dobrodružství Clockwork Revolution od inXile Entertainment, nové Fable od Playground Games, Towerborne nebo akční RPG Avowed od Obsidianu. Případně může Microsoft klidně ukázat něco od Activisionu Blizzard King. Já osobně bych už chtěl vidět Indiana Jones od tvůrců Wolfensteina.

Připomeňme, že plánem Xboxu je každé tři měsíce vydat blockbuster nebo velmi očekávaný titul.

Právní dokumenty v září odhalily Xbox Series X bez Blu-ray mechaniky s kódovým označením projekt Brooklin. Konzole má být na trh uvedena v roce 2024, tak možná bude potvrzena právě na The Game Awards. Událost začne 8. 12. o půl druhé ráno našeho času.