S nadcházejícím The Game Awards se začínají objevovat teasery na nové hry. Ať už je to Fortnite s teasováním nové sezóny nebo Ancestors. Co jsme však doopravdy letos nečekali je nové Far Cry. Ubisoft totiž právě odhalil teaser na, dle všeho, pokračování Far Cry 5.

Ve videu jde totiž vidět výbuch atomové bomby, kterýmž skončil poslední díl série. Krajina a zobrazované obilí zároveň také naznačuje, že záběry pochází z Montany, kde se právě pátý díl Far Cry odehrával. Z teaseru jde zároveň znát jakýsi postapokalyptický nádech, který se potvrzuje závěrečnou scénou. Právě nové Far Cry by tak mohlo poprvé navázat na předchozí díl a třeba i propojit celou sérii. Veškeré díly Far Cry se totiž odehrávají ve stejném světě, alespoň tomu tedy naznačují vodítka, které hráči po světech her našli.

Je zajímavé, že Ubisoft oznamuje nové Far Cry takto brzo a určitě to není dobře. Už minulý díl si nevedl tak skvěle, jak jsme očekávali a od redakce Indiana si odnesl pouhých 6 bodů. To, že Ubisoft s dalším dílem takto spěchá, by mohlo znamenat, že hra bude nedodělaná a bude pouze generickou a nezajímavou střílečkou. Přeci jen pátý díl vyšel teprve letos v březnu.

Na druhou stranu teaser nemusí znamenat nic a hra dost možná bude ještě dlouho ve vývoji. To nám ostatně potvrdily například teasery na Cyberpunk 2077. Více o novém díle Far Cry se dozvíme na letošních The Game Awards, které s námi budete moci sledovat v pátek 7. prosince od 2:00 ráno.