Na Nintendo Switch a Switch Lite vyšla kolekce dvou post-apokalyptických her Metro. Zájemci o akčně laděné dobrodružství se skrz ultimátní kolekci Metro Redux mohou vydat na dobrodružství v definitivních verzích her Metro 2033 a Metro: Last Light.

Kromě obou kampaní obsahuje Metro Redux i veškerá DLC pro Metro: Last Light, jež nabízejí dalších 10 hodin bonusového obsahu. Hráči mohou zažít život v moskevském metru dvěma jedinečnými herními styly: díky hernímu stylu „Přežití“ bude hra fungovat jako postupně se rozvíjející horor, ve kterém vám jde o život, zatímco v herním stylu „Sparťan“ můžete předvést své bojové schopnosti stalkera.

Vydání Switch verze Metra Redux - kolekce je dostupná také na počítačích a konzolích PS4 a Xbox One - připomíná launch trailer. Kolekci můžete koupit v krabičce, stejně tak digitálně na eShopu Nintenda, kde jsou k dostání obě hry i samostatně. Příjemným bonusem jsou české titulky u obou dílů.

Je dost pravděpodobné, že se později na Switch dostane i nejnovější Metro Exodus.

Příběh Metra

„V roce 2013 zničila svět apokalyptická událost, která vyhladila téměř celé lidstvo a proměnila povrch Země v jedovatou pustinu. Hrstka přeživších se uchýlila do hlubin moskevského podzemí a lidská civilizace se ocitla v nové době temna. Píše se rok 2033. Celá generace se narodila a byla vychována v podzemí a její obležená města ve stanicích metra bojují o přežití, mezi sebou i proti zmutovaným obludám, které čekají venku. Vy jste Arťom, který se narodil v posledních dnech před katastrofou, ale byl vychován v podzemí. Ještě nikdy se nepodíval za hranice města, ale kvůli jedné osudové události je vyslán na zoufalou misi do nitra soustavy metra, aby varoval zbytky lidstva před strašlivou hrozbou, která se neúprosně blíží.

Ale budou mu ostatní naslouchat? Místo aby se sjednotily, bojují jednotlivé frakce o totální nadvládu, ke které jim má dopomoct nesmírně silné zařízení z vojenských trezorů D6. Schyluje se k občanské válce, která by mohla vymazat lidstvo z povrchu zemského nadobro.“