Tvůrci Vampyr a Life is Strange se připravují na premiéru své nové příběhové adventury Twin Mirror. Ve hře se budou hráči snažit nalézt pravdu o tom, co se skutečně stalo.

Pokud vám nestačí detailní popis níže, tak se určitě podívejte na 21 minut gameplay záběrů od GameSpotu. Hra už je téměř dokončena a vyjde 1. 12. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Zahrajete si ale také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Hodit se vám může také naše preview s dojmy z hraní.

Ústřední postavou je investigativní novinář Sam, 33letý muž vzpamatovávající se z nedávného rozchodu. Sam se vrací do svého rodného města Basswood v Západní Virginii, aby se účastnil pohřbu svého nejlepšího přítele. Sam, který se z pochopitelných důvodů cítí deprimovaný a zahořklý, jako by byl tělem i duší úplně jinde... Když se Sam probouzí následujícího rána v hotelovém pokoji se zakrváceným tričkem a neschopen si vybavit události předešlé noci, nezbývá mu nic jiného než se pustit do pátrání za nalezením pravdy o tom, co se skutečně stalo.

Sam, který je tak přinucen čelit své minulosti, se náhle ocitá před těžkým rozhodnutím - jít za svým srdcem a oživit vztahy se svými milovanými, nebo využít své unikátní intelektuální schopnosti a odhalit tak temná tajemství města Basswood? Jak ale může vědět, komu věřit, když nemůže věřit ani sám sobě?

Těšit se můžete na pavučinu intrik proplétající se Basswoodem, do kterých jsou zapojeni mnozí obyvatelé města. Schopnost dedukčního uvažování a paměťové vizualizace, díky kterým se Sam stal tak vynikajícím investigativním novinářem, mu pomohou na jeho cestě za rozluštěním celé záhady a odhalení pravdy, která je pohřbena hluboko v jeho unikátní mysli.

Než se rozloučíme, tak generální ředitel studia Dontnod prozradil, že pracují na dalších pěti hrách, které nebyly dosud představeny. Bohužel ale nevíme, oč přesně jde.