Dnes dopoledne začala první fáze uzavřené bety Test Drive Unlimited Solar Crown pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. První reakce jsou pozitivní. Zakrývají je ale stížnosti na to, že beta je určena pouze pro ty, co si hru předobjednali.

Tahle beta je první příležitostí, jak si nadcházející závodní MMO vyzkoušet na konzolích. První fáze je vyhrazena pro předobjednávky digitální Gold edice. Hráči mohou hru testovat až do 18. srpna/augusta.

27. 8. začne druhá část. Po dobu tří dnů se budou moci do Test Drive Unlimited Solar Crown dostat všichni s předobjednávkou jakékoliv edice hry, včetně Standard Edition, Gold Edition, Collector’s Edition, Silver Streets Edition nebo Silver Sharks Edition.

Beta nabízí prvních 15 postupových úrovní a 9 ze 14 čtvrtí ostrova Hongkong. V autosalonech je ke koupi 16 vozidel a dalších 11 modelů je k dispozici pro testování jízdy. To by mělo stačit k tomu, abyste si přičichli k automobilové kultuře a luxusnímu životu se sbírání známých aut.

Jsou tady také technická omezení. Test Drive Unlimited Solar v současné době běží pouze při 30 snímcích za sekundu v rozlišení 1080p. Na další optimalizaci a vylepšení vývojáři ze studia Kylotonn (autoři WRC Generations a Isle of Man TT) pracují. Jejich cílem je, aby plná verze 5. 9. 2024 nabídla dva režimy: Performance umožní 1080p při 60 fps, zatímco Quality potom 1440 při 30 fps.

Pokud si nechcete hru předobjednat kvůli přístupu do bety, tak níže gameplay záběry.