Před příchodem nové generace konzolí se britské studio Codemasters rozhodlo k velkému kroku. Vývojáři v nadcházející hře F1 2020 nabídnou My Team mód, který hráčům umožní vytvořit a provozovat vlastní tým Formule 1. Novinka bude fungovat vedle klasického a u fanoušků velmi oblíbeného kariérního režimu.

My Team v F1 2020 má přinést jedinečný pohled do světa Formule 1, kdy si vytvoříte vlastní tým, budete ho řídit, rozhodovat o důležitých věcech a také v jeho barvách závodit. Se svým týmem zaujmete 11. místo na startovním roštu.

Nejprve si vytvoříte svého pilota a svůj monopost prostřednictvím vizuálních prvků, barvy, loga a dalších věcí. Jako další si vyberete své sponzory, dodavatele motoru a týmového kolegu. Vše záleží na dostupném rozpočtu. Ze začátku si nebudete moci dovolit největší hvězdu startovního pole, a tak možná sáhnete spíše po jezdci z kategorie F2. Tato volba je velmi důležitá, protože musíte vycházet se svým týmovým kolegou, abyste získali co nejvíce bodů v šampionátu.

V rámci přestupů pilotů připravili Codemasters nový trh s jezdci, ve kterém můžete porovnat všechny tváře z F1 a F2. Jejich statistiky jsou založeny na všeobecných zkušenostech a vypovídají o tom, co můžete od každého z nich čekat. Statistiky jsou navíc dynamické, budou se tedy měnit v průběhu sezóny i celé kariéry pilota.

Hodnocení je na stupnici 1-99 a je rozděleno do kategorií Experience, Racecraft, Awareness a Pace na základě skutečných dat. Rating má vliv na vlastnosti a dovednosti každého jezdce. Experience určuje zkušenost závodníka. Čím je dotyčný zkušenější, tím více bodů dokáže během sezóny získat v závodech. Racecraft reprezentuje schopnosti předjíždění. Awareness zase zkušenosti týkající se kontroly nad vozidlem. Čím vyšší číslo, tím méně je dotyčný náchylný ke ztrátě kontroly nad svým monopostem. A Pace určuje rychlost jezdce během závodu.

Jako šéf týmů a jezdec musíte médiím poskytovat rozhovory. Při nich je rozumné odpovídat na otázky opatrně, s rozvahou a myslet na to, že odpovědi ovlivní váš tým, váš respekt a vaše zázemí, včetně názoru současných i budoucích sponzorů.

Během kariéry v My Team je nutné investovat do svého zázemí, respektive do továrny, aerodynamického tunelu, simulátoru a dalších zařízení a personálu, včetně mechaniků. Sami se budete muset rozhodnout, jak naložíte s dostupným rozpočtem. Například můžete více peněz investovat do motoru a méně do spolehlivosti. Tím pádem se ale může stát, že budete mít v některých závodech problémy nebo je vůbec nedokončíte.

Každopádně, My Team dle dostupných obrázků a prvního videa nabídne možnost podívat se do zákulisí týmu Formule 1, což bude pro fanoušky jistě lákavé.

F1 2020 vypadá na komplexní zážitek z královny motorsportu. Hra vyjde 10. července na PC, PlayStation 4 a Xbox One.