Pro mnohé milovníky Soulslike her začala jejich láska s titulem Dark Souls z roku 2011, avšak nejedná se o první titul této z "ságy", neboť ta začala ještě dva roky předtím titulem Demon's Souls. Ten letos slaví své desáté narozeniny (v Evropě vyšel až v létě 2010) a kdyby mělo dojít na jeho remaster, její režisér Hidetaka Miyazaki by nebyl proti. Musely by být splněna určitá kritéria, ovšem nebránil by. Navíc From Software vydalo i Dark Souls: Remastered, dá se tedy předpokládat, že nemá s návštěvou do minulosti problém. Nicméně je potřeba podotknout dvě věci: Miyazaki nemá o remaster Demon's Souls dvakrát zájem a své by muselo říct i Sony. Pověděl to serveru Game Informer.

Miyazaki přirovnává své pocity ke psaní: "Je to jako se psaním - když jste mladí. Ohlédnete se za sebe a řeknete si: 'Bože, co to bylo.' Není to tak, že bych se styděl, jen nemám své předchozí práce rád." Představa remasteru Demon's Souls v něm zároveň vyvolává nervozitu a přináší motýly do břicha.

Na druhou stranu Miyazaki by se nebránil ani tomu, kdyby se o remaster mělo postarat jiné studio. Jestli k původní hře cítí lásku a vložilo by do práce srdíčko, líbilo by se mu to. Je to podle Miyazakiho komplikované, přeci jen jedná se o první hru, kterou režíroval, ale chápe, že fanoušci Demon's Souls mají svá přání. Jestli by tedy došlo na remaster od jiného studia, byl by s tím v pohodě. 

Nadcházející Soulslike hrou je Sekiro: Shadows Die Twice, jež vychází v druhé půlce letošního března. Mimoto dělá From Software i na jiných titulech, mezi nimiž se může nacházet například druhé Bloodborne.