Včera prezident herní divize Sony sdělil investorům, že v letošním roce od PlayStation Studios nevyjde žádné pokračování hlavních sérií, jako je God of War nebo Spider-Man. To ale neznamená úplnou absenci her v následujících 12 měsících.

Vedle již oznámených zaplacených exkluzivit (často jen časových) a kooperativních/multiplayerových titulů může na PS5 dorazit nové dobrodružství Astra. Roztomilý robůtek a maskot PlayStationu zazářil v technologické demoverzi Astro's Playroom, která je bezplatně dostupná pro všechny majitele PlayStationu 5. Hra slouží pro předvedení haptické vazby a adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense. Předtím se Astro Bot objevil ve vlastní hře pro PlayStation VR.

Vývoj nového Astro Bota byl potvrzen koncem roku 2020 šéfem studia Team Asobi. O rok později se tým rozrostl o nové zaměstnance a lákal na nové dobrodružství, které bude dosud tím největším. V inzerátu se psalo o 3D akci. Teď si na Astro Bota vzpomněl novinář Jeff Grubb. Ten měl slyšet, že letos možná Astro vyjde. To by vzhledem k informacím z roku 2020 nebylo nic překvapivého.

Každopádně, Astro může být jednou z her, které nezapadají do hlavních sérií a mohou tudíž vyjít v následujících měsících. Vedle něj by Sony mohla uvést na trh nové značky. Třeba tajemný titul Intergalactic: The Heretic Prophet, jehož ochrannou známku si nedávno nechala zaregistrovat ve Spojených státech. V Evropě a Austrálii potom Intergalactic.