Tvůrci Minecraftu jistě znají přísloví kuj želeno, dokud je žhavé. Minimálně se jím řídí a chystají pro kostičkové dobrodružství novinku. Minecraft obdrží editor pro tvorbu postav. K dispozici dostanete více než 100 různých položek pro přizpůsobení svého hrdiny. Pokud by vám to bylo málo, další věci bude možné zakoupit v obchodě.

Editor vám umožní upravit různé části vaší postavy. Vybrat si budete moci barvu pleti (nechybí ani neobvyklé barvy, včetně zelené), typ těla, účes nebo oči. To vše dá hráčům nové možnosti. Už nebudou muset měnit vzhled svého avatara pomocí externích nástrojů.

Dobrou zprávou je, že Character Creator je už nyní dostupný ve Windows 10, Xbox One a Android verzích Minecraftu (Bedrock Edition), a to prostřednictvím bety nové aktualizace s označením 1.13.0.15. Jakmile bude dotestováno, vyjde update pro všechny další verze Minecraftu. Nástroje pro tvorbu postavy budou poté dostupné i v Minecraft Earth.

Připomeňme si, že minulý měsíc vývojáři představili podporu pro sledování paprsků v reálném čase, která umožní v Minecraftu na Windows 10 realistické světelné efekty.