Po roce se opět vrací Minecraft Live a Mojang postupně odhaluje, na co se můžeme přibližně těšit. Sice toho zatím moc není, ale rozhodně se dočkáme zajímavých příspěvků od hráčské komunity, zjistíme různá fakta o současném stavu her a samozřejmě se dozvíme, co můžeme očekávat v následujících verzích.

Co ale momentálně víme s jistotou je, že se bude odehrávat další hlasování. Každý rok se hlasovalo mezi několika novinkami, které byly předem představeny a následně mohli hráči rozhodnout o tom, co uvidíme ve hře. Ani tento rok není výjimkou a už teď víme, že tentokrát půjde o nová zvířátka.

Samotné hlasování se uskuteční napříč servery pro Minecraft, v launcheru hry nebo na oficiálních webových stránkách. Každý majitel hry má samozřejmě právo hlasovat, ale hlas má jen jeden a počítá se poslední finální hlasování. Nelze tedy rozdat více hlasů na třech místech. Tento rok se budeme muset rozhodnout, zda svůj hlas dáme krabovi, pásovci nebo tučňákovi.

Prvním představeným zvířetem je krab. Ten se bude nacházet v prostředí plném mangrovníků. Ovšem najít ho mezi listím a liánami bude lehounce obtížné. Podle videa to navíc vypadá, že krabík bude nejspíš schopný lézt i po kmenech stromů. Velké klepítko neslouží k útoku, nýbrž k tomu, aby na vás pěkně mával. A proč byste pro něj měli hlasovat? Díky svému klepetu dokáže hráč pokládat bloky o něco dál. Jak přesně tahle funkce bude fungovat, to se dozvíme později.

Druhým tvorem je poměrně neobvyklý pásovec. Jeho přirozený výskyt bude situován do teplých biomů jako je savana, kde ho najdeme stočeného do klubíčka. Ačkoliv to vypadá na pomalé a doslova učmuchané zvířátko, padají z něj šupiny. Z těch následně můžete vyrobit brnění pro vašeho vlčího společníka.

Třetím a zároveň posledním možným přírůstkem by mohl být tučňáček. Toho najdeme na okraji biomů, respektive v místech kamenných pláží. A ačkoliv se jedná o velmi zdatné plavce, jsou to zároveň amatéři na souši. Chůze po dvou jim moc nejde a jsou nemotorní, takže buď zakopnou a sletí do vody nebo je neustále uvidíte balancovat. Tučňáky budete chtít mít u sebe ne kvůli tomu, že jsou až neuvěřitelně roztomilí a přátelští, ale pro svou schopnost zrychlovat vaši lodičku.

Samotný výběr z těchto mobů, jenž se možná objeví v Minecraftu, můžete vy sami ovlivnit skrze hlasování. To se otevře už 13. 10. a bude dostupné až do začátku samotného Minecraft Live. Tedy až do 19:00 15. 10., kdy se vše uzavře.