Každý z nás jistě zná kouzelný svět kostiček a nejeden z nás se tam již podíval. Nikdo z nás se ale ještě neponořil do novinky s názvem Dungeons. Přichází ovšem tato klasika s něčím odlišným nebo se stále jedná o ten svět, který známe doposud?

Kostičky se dostávají do nového a velmi oblíbeného žánru, ale nebojte, battle royale to není. Na mysli máme akční RPG ve stylu oblíbeného Diabla. Hra jako taková a její prvky se totiž velmi nápadně podobají právě něčemu takovému. A to ať už mluvíme o bojovém systému nebo loot systému. Podobných her, které se značně podobají držiteli trůnu, je ale hned řada. Za zmínku stojí například Path of Exile, které taktéž slavilo velký úspěch, ale ani ten se k Diablu svou propracovaností nepřiblížil ani o kousek.

No a již brzy se dočkáme nové hry z tohoto žánru a to Minecraft: Dungeons. Vývojáři, jak to tak vypadá, sázejí nejen na dobře vypadající bojový systém, ale hlavně na již známou značku. Přeci jen svého času byl Minecraft velmi populární, a i přestože teď nijak výrazně neztrácí na oblibě, má už svá nejlepší léta zkrátka za sebou. Je zřejmé, že Microsoft neodkoupil značku jen tak a má s ní do budoucna ještě velké plány.

Ale teď již k samotné hře. Nejedná se vlastně o úplného nováčka. Hra byla představena již v druhé polovině minulého roku, ale až do letošní E3 se toho vlastně moc nevědělo. Právě na konferenci Microsoftu byl ukázán první gameplay trailer, který zkrátka vypadá dosti povedeně. Nejenom, že souboje vypadají zábavně, ale jde vidět že vývojáři kladou velký důraz na RPG prvky, alespoň co se týče předmětůkouzel. Hra také slibuje mnoho míst, které můžete prozkoumávat, epickou zbroj a také podrobné přizpůsobení vašeho charakteru, takže bude čistě na vás, jakým stylem budete bojovat. Ať už si ale zvolíte postavu jakoukoli, nudu čekat nemusíte.

Dungeons ty kostičky celkem sluší, to se musí nechat. Hratelnost do podobného světa krásně zapadá a samotný Minecraft je světem stvořeným pro prozkoumávání. Hra oproti své předloze dozajista nabídne nepřeberné množství kobek, zbroje, zbraní a spoustu dalšího. Jako v každém RPG nás i zde bude čekat řada nepřátel a bude čistě na nás, zda se na ně vydáme sami nebo ve skupince až 4 hráčů. Můžete hrát každý sám v pohodlí domova anebo u konzole na jedné pohovce.

Hra samozřejmě slibuje i nějaký vlastní příběh. Ovšem jestli půjde jen o výplň nebo nás čeká nezapomenutelné vyprávění, na to si ještě budeme muset počkat. A jelikož ještě není známé přesné datum vydání, víme pouze to, že Minecraft: Dungeons můžeme očekávat zhruba během jara příštího roku a to rovnou na PC, Xbox One, PS4 a Nintendo Switch.

Osobně si myslím, že hra stojí za pozornost, a to i přes typický dětský vzhled a světoznámé kostičky, které určitě dost hráčů odradí. První ukázka ale vypadá zkrátka dost pěkně a o hře tak určitě neslyšíme naposledy.