Studio Mojang hodlá Minecraft nadále udržet mezi nejoblíbenějšími hrami. Pomůže tomu oficiální podporou modifikací, kterou dnes dostávají počítačové i konzolové verze Minecraft: Bedrock Edition.

Mody byly dostupné již dříve, zejména v Java edici pro Windows, Linux a Mac. Novou aktualizací se Mojang snaží sjednotit obě edice a nabídnout nové zážitky a možností hráčům na konzolích. V interním multiplatformním tržišti, které najdete ve hře, budou postupně přibývat další schválené doplňky od oficiálních partnerů a tvůrců hry. Mojang hodlá na kvalitu modů dohlížet a zaručit jejich bezpečnost a přístupnost, včetně jednoduché instalace, kdy stačí mod stáhnout z Minecraft Marketplace.

Modifikace jsou a budou kompatibilní se všemi stávajícími světy, včetně těch multiplayerových, a fungují napříč PC, Xboxem, PlayStationem, Nintendem Switch a mobilními zařízeními. Je pouze na autorech modifikací, zda je budou nabízet zdarma, nebo za poplatek prostřednictvím Minecoinů. V současné době je dostupných 11 multiplatformních modů, šest z nich je zdarma. Doplňky přidávají bloky, nepřátele, předměty či recepty.

Jedním z těch bezplatných je Spark Pets add-on, jenž přináší 10 roztomilých mazlíčků jako vaše společníky. V balíčku je kapybara, mládě T-Rexe, ježek, morče, chameleon, želva, dva psy a dvě kočky.