Tento rok byl pro hráče velmi vydařený. Vyšlo několik skvělých her, za zmínku rozhodně stojí God of War, Red Dead Redemtion 2 nebo Spider-Man. Server Metacritic ale upozorňuje, že většina těch nejlepších titulů jsou exkluzivity PS4 a že Xbox je na tom velmi špatně z tohoto pohledu.

Podle Metacritic byl nejlépe hodnocený nový díl Forzy Horizon. Jenže ani ten není pravou exkluzivitou, neboť je i na počítače s Windows 10. Dále Microsoft sice vydal Sea of Thives a States of Decay 2 ale ty se nakonec ukázaly být jen nadprůměrné.

Nejlepší hrou uplynulého roku, co si na Xboxu zahrajete, je samozřejmě Red Dead Redemtion 2, ale ten zároveň vyšel i na konzoli od Sony. Tam ale naopak měl velkou konkurenci v podobě God of War či Spider-Mana. Pro úplnost bych dodal, že PC zažil i lepší roky, jelikož 90 a více bodů má jen jedna hra, indie strategie Into the Breach.

Možná se ale blýská na lepší časy, neboť Microsoft koupil v poslední době několik studií. Je ale otázka, jestli tento krok Xboxu One pomůže. I když je možné, že Microsoft už boj se Sony pro tuto generaci zabalil, soustředí se na další generaci a mít tak o krok náskok před konkurencí. Nám tak nezbývá než čekat, co přinesou následující měsíce a roky.

A jak vše vidíte vy? Myslíte si, že má vůbec smysl kupovat si Xbox One? Dejte nám vědět do diskuze.