Konečně dojde také na nás. Vývojáři ze studia Asobo představili čtrnáctý World Update, který v Microsoft Flight Simulatoru vylepší střední a východní Evropu. Těšit se můžeme na detailnější Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Bosnu a Hercegovinu, Slovinsko a Chorvatsko. Zajímavé je, že aktualizace by měla vynechat Polsko.

Aktualizace výrazně vylepší důležitá města a památky těchto regionů. Mimo jiné dojde na detailní modely deseti měst. Zmiňuje se Praha, Brno, Plzeň, Budapešť, Banja Luka, Sarajevo, Lublaň, Maribor, Split a Dubrovník. Součástí bude ještě šest letišť a 103 bodů zájmu.

V krátkém teaseru vidíme zámky Hluboká nad Vltavou a Konopiště, řeku Vltavu, hrady Karlštejn a Bouzov, Prahu, Ještěd, přírodní rezervaci Hruboskalsko, Nepomuk a Lednicko-valtický areál. Ze Slovenska Bojnický zámek, Tatry a letiště Poprad-Tatry.

Aktualizace vyjde koncem července a brzy se dočkáme plnohodnotného traileru. Spolu s ní dorazí dvě nová letadla, takzvané místní legendy v podobě československého Aero Ae-145 a prototypu Aero Ae-45.

Microsoft Flight Simulator je dostupný pro PC a Xbox Series X/S. Hra je součástí také předplatného Game Pass.