Společnost Microsoft oznámila Game of the Year Edition pro Microsoft Flight Simulator, která přinese do leteckého simulátoru nový obsah. Pro majitele hry bude zdarma.

Microsoft tvrdí, že edice Hra roku oslavuje všechny pozitivní ohlasy, které hra obdržela, a vyjde jako poděkování hráčům, kteří se zasloužili o její úspěch.

V Game of the Year Edition se můžete těšit na pět nových letadel, jako je například vojenské letadlo Boeing F/A-18 Super Hornet. Bude také obsahovat VoloCity, což je letadlo eVTOL, které využívá elektrický pohon k vznášení, vzletu a vertikálnímu přistání. Toto městské vzdušné taxi je ve vývoji s týmem inženýrů společnosti Volocopter a je prototypem letadla.

K dispozici budete mít také Pilatus PC-6 Porter, vysoce univerzální užitkový letoun ze Švýcarska, CubCrafters NX Cub od společnosti CubCrafters z Yakimy a jednomístnou variantu Aviat Pitts Special S1S.

Edice zahrne také osm letišť nacházejících se ve střední Evropě a ve Spojených státech. Jsou to: letiště Lipsko/Halle (EDDP), letiště Allgau Memmingen (EDJA), letiště Kassel (EDVK), letiště Lugano (LSZA), letiště Curych (LSZH) a letiště Luzern-Beromunster (LSZO). Z amerických letišť jsou to Patrickova vesmírná základna (KCOF) a letecká základna námořní pěchoty Miramar (KNKX).

Těšit se můžete také na nové mise, které najdete v šesti místech jako Helsinky, Freiburg im Breisgau, Mekka, Monument Valley, Singapur a Mount Cook. S tím souvisí také spolupráce s týmem Bing Maps, přidány budou nové fotogrammetrická města, včetně Helsinek (Finsko), Freiburgu im Breisgau (Německo), Brightonu, Derby, Eastbourne, Newcastlu a Nottinghamu (Velká Británie) a Utrechtu (Nizozemsko).

Počítat můžete také se 14 novými tutoriály, aktualizovaným počasím nebo podporou DX12.

Do 18. 11. bude v rámci vydání operačního systému Windows 11 v Microsoft Flight Simulatoru jedenáct pamětihodností po celém světě osvětleno modrou barvou Windows. Kromě toho bude k dispozici speciální tematická livrej Windows 11 pro EXTRA 330LT, kterou si můžete přidat do své sbírky.

Microsoft Flight Simulator Game of the Year Edition bude k dispozici jako bezplatná aktualizace pro stávající hráče na PC a Xboxu Series X/S a vyjde 18. 11. 2021.