Na serverech Microsoftu přistála říjnová aktualizace pro konzole Xbox Series X/S a Xbox One. Americká společnost nejen zlepšuje výkon na dvou generacích konzolí, ale také přidá nové funkce.

Jednou z očekávanějších novinek je dashboard Xboxu Series X v nativním rozlišení 4K. Dříve rozhraní na moderních televizích běželo v rozlišení 1080p, které bylo následně roztáhnuto pro 4K. Prvky uživatelského rozhraní mají nyní zvýšenou ostrost a lepší čitelnost textu.

Další příjemnou novinkou je noční režim pro obě generace konzolí. Jeho cílem je upravit osvětlení v noci. Můžete ztlumit světlo vycházející z televize, ovladače i konzole. V případě ovladače a konzole jde o svítící logo Xboxu.

Noční režim funguje v systému konzole, aplikacích, hrách i při sledování filmů a nemá vliv na výkon, screenshoty a nahraná videa. Vhod může přijít nastavení, kdy se má noční režim aktivovat. Kromě ztlumení světla přináší noční režim také filtr modrého světla pro vaši obrazovku. Ten je specificky určen pro Xbox Series X/S.

V neposlední řadě říjnová aktualizace přidala rychlé nastavení. Vybrané funkce konzole můžete měnit, aniž byste museli zbytečně opouštět hru nebo aplikaci. Microsoft rychlé nastavení považuje za obzvláště výhodné pro rodiny, pokud hráč sdílí konzoli s dalšími lidmi, kteří mají různé potřeby v oblasti přístupnosti. Pomocí rychlého nastavení můžete zapínat nebo vypínat funkce podle toho, kdo konzoli právě používá. To znamená, že každý člen rodiny si může snadno přepnout nastavení na míru.

Co by podle vás měly konzole Xbox ještě umět, případně co vám nyní vadí?