Nadešel velký den pro Microsoft Flight Simulator. Propracovaný letecký simulátor obdržel Game of the Year edici, která s sebou přináší novou aktualizaci a nejnovější kolekci nových letišť, letadel a detailnějších měst. Přidává také několik nových funkcí, včetně vylepšeného systému počasí, nových výukových programů a nových misí.

Zároveň vychází Reno Air Races. Jedná se o první placený dodatečný balíček, obsahuje 40 nových licencovaných letadel určených pro závod.

GOTY edice sdružuje všechny dosud vydané aktualizace, ale my se zaměříme na to, co je v ní nového. Jde zejména o 8 nových ručně vytvořených letišť v Evropě. Konkrétně Leipzig/Halle Airport (EDDP), Allgäu Airport Memmingen (EDJA) a Kassel Airport (EDVK) v Německu, Lugano Airport (LSZA), Zurich Airport (LSZH) a Luzern-Beromunster Airport (LSZO) ve Švýcarsku a Patrick Space Force Base (KCOF) a Marine Corps Air Station Miramar (KNKX) ve Velké Británii. K tomu si máme přidat už dříve vytvořených 545 letišť ve Spojených státech amerických.

Co se nových strojů týče, tak vojenský Boeing F/A-18 Super Hornet, netradiční VoloCity, Pilatus PC-6 Porter, CubCrafters NX Cub a Aviat Pitts Special S1S.

Game of the Year edice je součástí předplatného Xbox Game Pass pro PC a Xbox Series X/S.