Jak se zdá, tak Grand Theft Auto 5 si na svoje triko může připsat další šílenost. To, že se jedná o titul, ve kterém se nachází spousta nelegálních činností, aktivit a pašování nejspíš ví všichni, kdo se už po nějakou chvíli věnují hernímu světu. O něco méně je známo, že někteří hráči rádi napodobují situace, které během hraní můžete zažít, a někteří tuhle hru využívají jako možnost náboru do svého týmu.

Tentokrát se nejedná o ledajakou pracovní skupinu, ale velmi pravděpodobně tady mluvíme o zneužití hráčů opravdovým mexickým kartelem. Časopis Forbes se dostal k případu, kdy vloni celní a pohraniční správa zadržela Alyssu Navarrovou za řízení Jeepu Cherokee, ve kterém bylo téměř 60 kilogramů metamfetaminu, tento náklad pravděpodobně směřoval do Mexika. Chycena při převážení byla až v Arizoně.

Původně vše začalo zcela nevinně, Alyssa Navarrová se při hraní GTA 5 seznámila s mužem, který si přezdíval ‚George‘. Jak už to tak bývá, tak se společně dali do řeči přes Snapchat a po chvilce nabídl slečně ‚hodně peněz‘ za odvoz džípu k jednomu ze svých kontaktů v Mexiku. Navarrová sice tvrdila, že jí to přišlo divné, ale i tak do zmíněné nabídky šla.

V důsledku této domluvy byla následně Navarrová obviněna ze spiknutí za účelem dovozu a prodeje metamfetaminu a také za jeho držení, odmítá ale přiznat jakoukoliv vinu. Zároveň se ale nemusí jednat o ojedinělý případ, podle časopisu Forbes existují případy, kdy drogové skupiny nabádají děti k nekalým činnostem skrze GTA.