Společnost Wargaming si pro hráče na konec letních prázdnin a začátek školního roku připravila velkou zajímavost. Navázala spolupráci s kultovní metalovou kapelou Megadeth, která bude ve hrách World of Tanks Modern Armor, World of Tanks Blitz, World of Warships a World of Warships: Legends pořádat Metal Fest.

Začátek Metal Festu je naplánován na 28. 8. a má být oslavou tohoto žánru. Představí se na něm exkluzivní hlas Davea Mustaina, frontmana skupiny Megadeth, Jamese Lomenza, Dirka Verbeurena a Kiko Loureira. Ke slovu se dostane i řada herních předmětů se značkou Megadeth, včetně tanků a válečných lodí, herních misí a úkolů, integrovaných skladeb a mnoho dalšího. Vrcholem této spolupráce je představení ikonického maskota skupiny, Vica Rattleheada, který se vůbec poprvé objeví ve videohrách s úžasným 3D ztvárněním a jedinečným hlasem.

„Je to poprvé, co jsou naše podobizny zvěčněny ve videohrách! Náš maskot navíc spustil svůj vlastní řvavý hlas, který do her vnese ještě větší metalový chaos. Připravili jsme více než 350 hlasových replik, které tají dech, a hráči budou cítit hřmění, když budeme při bitvách velet. Máme tanky, máme válečné lodě a jsme připraveni na Wargaming Metal Fest!“ řekl Dave Mustaine, frontman skupiny Megadeth.

WORLD OF TANKS MODERN ARMOR

29. 8. – 25. 9. 2023

Plněním výzev si hráči odemykají různé odměny s tématikou Megadeth. V obchodě budou debutovat dva nové tanky inspirované alby "Peace Sells... but Who's Buying?" a "The Sick, The Dying... and the Dead!". Vic Rattlehead se objeví jako exkluzivní 3D velitel, zatímco Dave Mustaine, James Lomenzo, Dirk Verbeuren a Kiko Loureiro budou přidáni jako 2D velitelé, všichni s vlastním unikátním voice overem. Pokud tankisté vlastní tanky Megadeth, budou si moci v garáži vychutnat dvě písně Megadeth ("Soldier On!" a "Peace Sells"), které podpoří adrenalin bitev čistou rockovou silou.

WORLD OF TANKS BLITZ

29. 8. – 3. 9. 2023

Hráči World of Tanks Blitz se mohou zapojit do akce díky speciálnímu úkolu Megadeth, který nabízí exkluzivní ceny, jako jsou statické a animované kamufláže inspirované obaly různých alb Megadeth, jedinečný skin tanku inspirovaný albem "Peace Sells...but Who's Buying?" pro Chieftain Mk. 6, avatary a sběratelské předměty. Přesná replika kytary Davea Mustainea vytvoří v hangáru zvláštní atmosféru, až se hráči ponoří do napínavých bitev plných metalu.

WORLD OF WARSHIPS PC

28. 8. – 13. 9. 2023

Hráči World of Warships se budou účastnit speciálních misí a získávat exkluzivní kapitány. Dave Mustaine bude zvěčněn jako velitel lodi se svým originálním hlasem. Do boje se zapojí také Vic Rattlehead, který bude vydávat rozkazy hrozivým hlasem. Jako poslední odměna bude udělena mocná "Death Ray Patch", která označí dobyvatele moří pravou metalovou náloží.

Kromě toho budou pro velitele lodí k dispozici také dva speciální balíčky. Hráči, kteří získali balíček "All Megadeth Stuff", získají jako bonus také divokou křižníkovou loď "Rattlehead" inspirovanou obalem alba "Rust in Peace". Při hraní na této lodi uslyšíte slavnou píseň "Tornado of Souls" ze stejného alba, díky čemuž budou bitvy ještě intenzivnější.

WORLD OF WARSHIPS LEGENDS

29. 8. – 2. 10.

Ve hře World of Warships: Legends budou hráči odměněni křižníkem "Rattlehead". Při jeho používání mohou kapitáni za odměnu přijmout podobu Davea i Vica. Hráči navíc mohou získat tematickou nášivku a vlajku s logem kapely a Vicovou hlavou, čímž dají najevo svou loajalitu k metalovým legendám.