Před několika dny se na Czech & Slovak Direct Showcase 2022 ukázala první match-3 FPS Matcho v novém traileru. Ten odhalil část příběhu hry a zaměřil se na různé komplexní bojové strategie.

Video začíná tam, kde skončil poslední trailer. Tentokrát se však zaměřuje více na představení match-3 mechanik v akci a ukazuje některé tipy a triky, jak se efektivně zbavit mimozemských brouků ohrožujících hlavního hrdinu Maxe a jeho přátele. Ukazuje také hned několik nových druhů nepřátel a tím připravuje hráče na velkou variabilitu soubojového systému.

Využívání prostředí, dynamický pohyb, rychlé uvažování a plánování budou klíčem k tomu, aby Max uspěl v boji a zachránil generála ze spáru nepřátel.

„Po zpětné vazbě kritiků i hráčů jsme jako tým zapracovali na vizuálu všech postav a zlepšení animací. Nedávno jsme představili upravenou verzi našeho oznamovacího traileru, který zahrnuje veškeré změny v designu. Zrovna tak jsme dokázali přejít se hrou na Unreal Engine 5, který nám dovoluje využít nejmodernějších animačních nástrojů a došlo k výraznému zvýšení detailů prostředí díky systému Nanite,“ uvádí tisková zpráva od FiolaSoft Studia.

Ta rovněž potvrzuje, že Matcho bude při svém vydání podporovat DLSS 3.0 a FSR 3.0.

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI

- Intenzivní a chytré taktické boje postavené na konceptu match-3 střílečky.

- Oslnivá grafika poháněná Unreal Engine.

- Nelineární, humorem nabitý děj s několika konci.

- Běhejte po stěnách, využijte dvojitý skok, vznášejte se a vymrštěte jakýmkoli směrem.

- Moderní pojetí chytrého designu hádanek a plošinovkových výzev.

- Velkolepé kombo řetězce, které můžete naplánovat, pak provést a užít si je.

- Obsazení barvitými postavami s plnohodnotným anglickým a českým dabingem.

- Nastavení přístupnosti pro barvoslepé a vlastní možnosti obtížnosti.

Hra Matcho je v současné době ve vývoji a FiolaSoft Studio ji přinese na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Chybět nebudou české titulky a český dabing.

*FiolaSoft vlastní Filip Kraucher, který je zároveň zakladatel, spolumajitel a producent INDIANa.