Příběh superhrdinů ze seskupení Avengers si budete moci vychutnat od 4. 9. letošního roku na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. V akční adventuře od tvůrců série Tomb Raider ze studia Crystal Dynamics nebudou chybět české titulky.

Marvel’s Avengers jste si mohli nedávno vyzkoušet v betě, která zanechala rozporuplné pocity. Některým se hra líbí, zatímco jiní si stěžují na monotónní soubojový systém i grafickou stránku. Pokud se ale těšíte, případně jste titul ještě úplně nezavrhli, má pro vás společnost Square Enix startovní trailer.

Vývojáři ve spolupráci s Marvelem připravili originální příběh. Známá skupina superhrdinů se po katastrofě během A-Day stáhne a de facto zmizí ze světa. Toho o pár let později využije A.I.M. a způsobí chaos. Mladá Kamala Khan se rozhodne superhrdiny najít a znovu je spojit, aby bojovali společně proti nebezpečí a zachránili svět.

Kromě příběhové linky se Marvel’s Avengers soustředí na kooperativní a multiplayerový zážitek. Studio Crystal Dynamics má v plánu hru pravidelně obohacovat novým obsahem, včetně dalších hratelných superhrdinů se specifickým příběhem. Dorazí například Hawkeye, Antman a exkluzivně na PS4 a PS5 začátkem příštího roku také Spider-Man.

Marvel’s Avengers budou také vylepšeni pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Bezplatná aktualizace pro majitele PS4 a Xbox One verzí má dorazit koncem letošního roku.

V nedávné veřejné víkendové betě odehráli hráči dohromady 28 milionů a půl hodiny a zabili více než 3,5 miliardy nepřátel. Statistiky také odhalují, že 240 tisíc hráčů se dostalo na maximální úroveň postavy (pro betu byl zámek na úrovni 15).