Akční adventura Marvel's Avengers byla vytvořena, aby ji hráči hráli mnoho let. Vývojáři budou hru postupně obohacovat o nový bezplatný obsah, přidávat nové hratelné hrdiny se specifickými příběhy a úkoly. Do tohoto cíle ale promlouvá současná situace. Ta není vůbec příznivá. Marvel's Avengers mají velký problém. Hra přichází o hráče a kvůli tomu trpí matchmaking.

Vydání Marvel's Avengers bylo v pořádku. Mezi hráči byl o superhrdiny Marvelu od tvůrců série Tomb Raider velký zájem. Ten ale nepřetržitě klesá. Měsíc a něco po spuštění se titul dostává do problémů. Zejména na počítačích klesá počet hráčů a dostává se na hranici, která bude znamenat velké problémy pro matchmaking.

Kritickým dnem byl 7. říjen/október, kdy počet hráčů na Steamu klesl pod 1000 za den, což mělo za následek, že někteří hráči na spoluhráče čekali i půl hodiny. To už je opravdu hodně. Jinak Marvel's Avengers hraje většinou 2000 lidí denně na PC. To také není žádný zázrak pro takto rozsáhlou hru zaměřenou na online zážitek. Statistiky u konzolových verzí bohužel nezjistíme.

Scot Amos z Crystal Dynamics se snaží komunitu uklidnit. Tvrdí, že vývojový tým sleduje zpětnou vazbu a v nadcházejících týdnech hru obohatí o nový obsah v podobě dalších typů misí, nových lokalit a kosmetických položek pro superhrdiny – jak víme, kosmetické položky/skiny jsou za peníze v rámci mikrotransakcí, ale zbývající herní obsah je zdarma pro všechny. Dorazit mají také nové výzvy a noví padouchové, kterým budou hráči čelit.

Amos připomněl také blížící se nové hrdiny. Řady Marvel's Avengers rozšíří Kate Bishop a Clint Barton. Je ale otázkou, zda nový obsah přiměje hráče, aby se vrátili.

Přečtěte si také: Tvůrci Days Gone chystají AAA live service hru

Nová operace s názvem Taking AIM, která představí nového padoucha a novou záhadu, dorazí koncem tohoto měsíce. Příběh Taking AIM začne krátce po ukončení kampaně Reassemble a je první polovinou příběhu dvou nových hrdinů. Tento příběh načte Kate Bishop v říjnu/októbri a v listopadu/novembri v něm bude pokračovat Clint Barton. Ten „položí základy pro to, co bude následovat“. Na začátek roku 2021 je slibován Spider-Man, ovšem pouze pro PS4 a PS5 verze.

Hra Marvel's Avengers vyšla na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Hráči, co vlastní hru na současné generaci konzolí, budou moci bezplatně upgradovat na next-gen konzoli.