Čtyři hrdinové, dva světy a jedna válka. Tenhle text v teaser traileru a tiskové zprávě k akční adventuře ze světa Marvelu od Skydance Media včera vyvolal vlnu spekulací ohledně možné kooperace. Příznivci singleplayerových dobrodružství se strachovali, že půjde o další co-op akci, podobně jako Gotham Knights a Suicide Squad Kill the Justice League.

Pokud mezi ně také patříte, tak pro vás máme dobrou zprávu. Dosud nepojmenovaný projekt od Amy Hennig, bývalé scenáristky série Uncharted, bude čistě pro jednoho hráče. Slavná autorka, jež v poslední době neměla štěstí (zrušený Star Wars projekt ve Visceral Games a rozpuštění vývojových týmů exkluzivit pro Google Stadia), prozradila jednu zajímavost.

Ze slov Amy Hennig vyplývá, že po příběhové stránce je její nová hra kooperativní, ovšem z herních mechanismů nikoliv. Takže v titulu sice bude více hrdinů, ale nemáme očekávat, že se budeme moci spojit se svým kamarádem v lokální nebo online hře.

„Na Uncharted jsme zažili něco, co bylo částečně záměrně, částečně šťastnou náhodou, že pro lidi hrající naši hru to byl sdílený zážitek v obývacím pokoji... i když neměli ruku na ovladači. Cílem tohoto titulu je zachytit stejný druh sdíleného zážitku z obývacího pokoje, i když hráči spolu aktivně nehrají,“ prozradila Hennig pro IGN.

Z teaser traileru víme, že se titul zaměří na čtyři postavy: Kapitána Ameriku, Black Panthera (Azzuri, T'challův dědeček), člena Howling Commandos Gabea Jonese a bojovnici Doru Milaje. Tihle hrdinové se utkají se silami Hydry v období druhé světové války.

Bohužel, datum vydání neznáme.