Vývojáři ze studia Colossal Order si dali za cíl přinést hráčům právoplatného nástupce skvělé budovatelské městské simulace. S Cities: Skylines z roku 2015 se jim podařilo rozdrtit konkurenci a přetáhnout na svou stranu zklamané fanoušky SimCity od Electronic Arts. Cities: Skylines 2 má laťku nastavit ještě výš a mimo jiné přinést obrovské mapy.

Z nového vývojářského deníčku se dozvídáme, že maximální velikost mapy bude 159 kilometrů čtverečních. Autoři správně podotýkají, že je to téměř plocha Lichtenštejnska, které se rozkládá na 160 km². Jen pro zajímavost, Vatikán má 0,49 km².

Na začátku každé mapy budete mít přístup k devíti dlaždicím, ale celá mapa se bude skládat ze 441 dlaždic, což vám umožní klidně postavit malá izolovaná města a později se rozhodnout je propojit. V původním Cities: Skylines bylo 33 dlaždic s celkovou velikostí 92,16 km², ovšem město bylo možné postavit pouze na rozloze 33,18 km². I když fanouškovské modifikace přinesly mapy velké až 299 km².

„Jedna mapová dlaždice v Cities: Skylines 2 je mnohem menší – zhruba 1/3 toho, co v předchůdci, ale můžete si odemknout téměř všechny dlaždice, což vám dává celkem neuvěřitelných 441 mapových dlaždic. Výsledkem je hratelná plocha 159 km², což je zhruba pětkrát více než v Cities: Skylines,“ uvádějí tvůrci. Kromě toho došlo ještě na zvýšení výškového limitu map, takže lze předpokládat možnost postavit městečko vysoko v horách.

Na výběr bude 10 map (další dvě – San Francisco a Tampere – jsou součástí Expansion Passu) a zahrnují horské oblasti, souostroví nebo řeky. Co se architektury týče, tak na výběr budou dva styly: evropský a americký. Dá se předpokládat, že později dojde k rozšíření ve formě placených DLC. Zvolený styl ovlivní design budov, značky na silnici, modely vozidel a další odlišnosti na silnicích. Styly lze kombinovat, ale vždy jeden z nich bude převládat.

Cities: Skylines 2 vyjde 24. 10. letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatném Game Pass pro Xbox a PC.

GALERIE UKAZUJE NĚKTERÉ MAPY