V CI Games jsou velmi spokojeni s úspěchy, kterých dosáhla jejich novinka Lords of the Fallen. Akčního RPG, kterou polská společnost označuje za nejzásadnější a nejambicióznější hru, se za 10 dnů prodalo milion kusů.

Vývojáři děkují všem, co se vypravili na cestu napříč Mournsteadem a neohroženě prochází zeměmi živých i mrtvých. Také děkují za neocenitelnou zpětnou vazbu a trvalou podporu. Autoři si nehodlají vzít dovolenou, už 26. 10. pro PC a konzolové verze vydají další patch. Ten opraví chyby a znovu aktivuje hraní napříč platformami. Ten už funguje mezi konzolemi a ve čtvrtek se má přidat i PC.

Nyní je dostupný patch 1.1.224. Ten značně upravuje New Game+. Po dohrání hry na New Game+ dostanete na výběr. Zvolit si můžete další úroveň (NG+ 2, NG+ 3), nebo si můžete zopakovat New Game+ na stejné obtížnosti. Ve všech případech vám zůstane postava, předměty a postup. Restartuje se svět, včetně NPC postav a úkolů.

Zopakovat si New Game+ na stejné úrovni ocení zejména lovci trofejí a achievementů, kteří chtějí dokončit hru a najít všechny nesplněné úkoly, aniž by se museli potýkat s vyšší obtížností nepřátel.

Kromě toho vývojáři začali navrhovat New Game+ se systémem modifikátorů, abyste si mohli zážitek přizpůsobit. Ať už jde o zachování všech vestigů, ponechání jen několika nebo jejich úplné odstranění. Součástí mají být další „zábavné“ modifikátory, jako je hardcore režim s permanentní smrtí, randomizátory předmětů, randomizátory nepřátel atd.

Patch také upravuje chování nepřátel. Mimo jiné vás už nebudou pronásledovat příliš daleko od místa, kde jste na ně narazili. Takže se rychleji vrátí na svou výchozí pozici. To by mělo zamezit problémům s velkými skupinami protivníků, na které si hráči občas stěžovali. V neposlední řadě došlo na vizuální úpravy a opravu některých chyb a problémů.

Pokud se vám Lords of the Fallen líbí, tak v budoucnu možná dojde na dva větší přídavky. Jsou to zatím jen spekulace z nepříliš důvěrného čínského fóra 4Chan, kde údajný externí vývojář napsal o dvou velkých rozšíření. Jedno se má zaměřit na snovou říši zvanou Morpheus a druhé má rozšířit celkový svět o dvě soupeřící království. Na další podrobnosti je prý ještě brzy.

CI Games má Lords of the Fallen považovat za konkurenta Elden Ringu od FromSoftware. Japonské studio dříve oznámilo expanzi Shadow of the Erdtree, která by měla pro fanoušky Elden Ringu dorazit v příštím roce. S ohledem na to se dají chápat plány na jedno až dvě větší DLC.

Zajímavé jsou také další informace. Problémy s výkonem u Lords of the Fallen mají být způsobeny přechodem z Unreal Enginu 4 na Unreal Engine 5 uprostřed vývoje. Tým neměl s novou verzí technologie Epicu zkušenosti. Ukázalo se, že engine je mnohem náročnější a spousta věcí musela být upravována. Tým údajně požádal o další rok vývoje, ale žádost byla zamítnuta. V CI Games se obávali, že v roce 2024 půjdou proti Shadow of the Erdtree.