Vydavatelství CI Games se vrací k soulslike titulu Lords of the Fallen z roku 2014. Na akci Gamescom bylo odhaleno pokračování, jež nese název The Lords of the Fallen. Ano, jméno bylo obohaceno o člen.

Příběh nového titulu se bude odehrávat 1000 let po konci původní hry. Démonický bůh Adyr byl sice poražen, ale jak známo, bohové neumírají navždy. Jeho vzkříšení se blíží. Celé RPG dobrodružství se odehrává ve dvou paralelních světech. Vývojáři nám slibují až pětkrát větší svět než v původní hře, rychlé a náročné souboje, kolosální bitvy s bossy a hluboce propracovaný příběh.

Nebylo by to správné RPG, kdybychom si nemohli přizpůsobit postavu našemu hernímu stylu. Na výběr budeme mít z devíti různých tříd, svému hrdinovi pak následně můžeme vylepšovat statistiky, výbavu, kouzla a samozřejmě také zbraně. Těch mají být v The Lords of the Fallen stovky.

Hráči si budou moci užít rozsáhlou kampaň pro jednoho hráče, když je ale samota nudit, mohou si do hry přizvat kamaráda a společně si užít kooperaci. Přechod mezi jednotlivými světy zajistí speciální lucerna, díky níž se budeme moci podívat na zapomenutá místa. Pokud tam někde zemřeme, tak znovu povstaneme. Má to ale háček, objevíme se v říši mrtvých a zpátky mezi živé se budeme muset probojovat přes spoustu pekelných stvoření.

Titulu se dočkáme v roce 2023 na počítačích přes Steam a konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.