Elden Ring od soulslike expertů z FromSoftware zaznamenal velký úspěch, který s přehledem překonala akční adventura Black Myth: Wukong. Na tyhle dva hity by rádo navázalo vedení polské společnosti CI Games, kde vzniká Lords of the Fallen 2. Hra je stavěna na Unreal Enginu 5 a měla by mít vylepšenou hratelnost a více volitelných herních režimů.

Volitelné herní režimy naznačují více možností pro přizpůsobení herní stránky titulu. Jednou z možností je, že Lords of the Fallen 2 bude více přístupné pro příležitostné hráče. Díky nastavení by mohlo být temné akční dobrodružství snazší a tím lákavější pro hráče, co nemají tolik rádi výzvu.

Interní dokument zmiňuje plnohodnotnou příběhovou kampaň pro jednoho hráče, která osloví více lidí, stejně tak kooperaci se sdíleným postupem. Píše se v něm také o výtvarném stylu. Hra by měla vyjít v roce 2026 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Oznámení je v plánu na rok 2025 a Epic Games Store má údajně exkluzivitu na PC verzi.

Lords of the Fallen jako reinkarnace původního dílu z roku 2014 vyšlo v roce 2023. Vývoj mělo na starost studio Hexworks pod CI Games. V recenzi jsme chválili stylizaci obou světů, převážně kvalitní level design a obecně zábavnou hratelnost a kombinování mechanik. Vadila nám jednodušší obtížnost, důraz na nepřátele na dálku a horší grafické detaily.

Je otázkou, jak se bude druhý díl jmenovat. Zatím je označován jako Project 3. Ochranná známka CI Games ze začátku letošního roku je na název Death of the Fallen.

Dalšími velkými projekty polské společnosti je pokračování série Sniper: Ghost Warrior (vyjde v roce 2027), survival od českého studia Batfields, který bude konkurovat hrám jako The Forest a Green Hell, a nějaká nová multiplayerová střílečka označována jako Project Scorpio od studia Underdog.