Studio Cyan se vrací zpět na scénu se svojí klasickou logickou adventurou Myst. Ta měla svůj debut již v roce 1993 a od té doby se dočkala hned několika pokračování, nejnovější díl je z roku 2005. Nyní se tento titul opět vrací na naše obrazovky. Tentokrát se ale nejedná o nový díl, ale o remake toho prvního.

Tento remake není jen převedení hry do hezčího kabátku a menší upravení herních mechanik. Vývojáři to vzali opravdu od píky a hru upravili tak, aby byla hratelná jak na PC a konzolích, tak i ve virtuální realitě. Na virtuální realitu byl kladen velký důraz, jelikož v ní hra nabývá zcela nového rozsahu.

Kromě návratu na starý známý Myst Island a další tajuplné lokace v podobě Ages se můžete těšit na nové zvuky, výtvarnou stránku hry a předělané interakce. Navíc pokud byste si chtěli svůj herní zážitek ještě ozvláštnit, k dispozici bude náhodný generátor hádanek, který z vašeho průchodu udělá nezapomenutelné dobrodružství.

Je na vás, abyste odhalili záhady ostrova Myst a všech jeho zákoutí. Čím hlouběji se dostanete, tím více vám bude jasné, že hrajete důležitou roli v epickém příběhu, jehož konec nebyl dosud napsán. A budete to právě vy, kdo rozhodne o jeho konci. Vaše rozhodnutí budou mít na příběh značný vliv. Ty totiž postupně určí váš konec, a dokonce i osud celého světa Myst.

To nejlepší je, že na Myst navíc nemusíte čekat nijak zvlášť dlouho. Hra totiž vychází již za pár dní, přesněji 26. 8. Titul si můžete zahrát na PC (skrze Steam, GOG či Epic Games Store) a na konzolích Xbox One nebo Xbox Series X/S. K zahození také není to, že Myst bude v den vydání dostupný v Xbox Game Passu. Co se virtuální reality týče, tak Myst podporuje Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, Rift S a Quest skrze Oculus Link.