Žebříček nejprodávanějších her za listopad letošního roku ovládly dvě české novinky. Tuzemští hráči si nejvíce kupovali historickou real-time strategii Last Train Home a povedenou plošinovku Bzzzt. Alespoň takový výsledky hlásí obchod Xzone. Ten prodával druhou českou novinkou ve vlastní edici.

„Očekávaná prvotina brněnského studia Ashborne Games měla na umístění v žebříčku pouhé dva dny, a přesto se vyhoupla rovnou na první místo. Last Train Home patřil v Xzone mezi jeden z nejočekávanějších titulů podzimu. Proto se nám hra takřka týden před vydáním vyprodala, i když se nám podařilo získat polovinu kusů určených pro celou Českou republiku,“ prozrazuje Xzone.

„Je velká škoda, že zde vydavatel THQ Nordic tak přísně omezil počet kusů fyzické edice hry. Český hráč je stále zvyklý kupovat krabicové hry i na PC a Last Train Home mělo nakročeno mezi nejprodávanější tituly roku, kdyby bylo co prodávat,” přidal Martin Schovanec, zakladatel a spolumajitel Xzone. „Druhá česká novinka Bzzzt vyšla v naší Xzone Edici a po neskutečně kladném přijetí hráčů i novinářů se srdcový projekt Karla Matějky stal naším hitem.“

Naštěstí se na český a slovenský trh dostanou další kusy. Jak jsme vás včera informovali, tak další kusy limitované PC edice Last Train Home budou dostupné v polovině ledna.

Nejprodávanější hry listopadu 2023 v Xzone

  1. Last Train Home (PC)
  2. Bzzzt (PC)
  3. EA SPORTS FC 24 (PC/PS5/XSX/PS4)
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS5/XSX/PS4)
  5. Assassin's Creed: Mirage (PS5/XSX/PS4)
  6. Super Mario Bros. Wonder (Switch)
  7. EA Sports WRC (PS5/XSX)
  8. Football Manager 2024 (PC)
  9. Marvel's Spider-Man 2 (PS5)
  10. Star Wars Jedi: Survivor (PC/PS5/XSX)

Listopadový konzolový žebříček do puntíku přesně kopíruje minulý měsíc. V Xzone věří, že tomu tak zůstane po zbytek roku. A to také díky nečekanému uvedení PlayStation 5 „slim“ verze už od 1. 12. Původně se totiž předpokládalo dodání nové verze konzole na český trh až začátkem nového roku.

  1. Konzole PlayStation 5 825 GB s mechanikou
  2. Konzole Nintendo Switch
  3. Konzole PlayStation 5 825 GB digitální
  4. Konzole Xbox Series X 1TB
  5. Konzole Xbox Series S 512GB