Pokud jste si nestihli koupit limitovanou fyzickou edici Last Train Home a litujete toho, tak pro vás máme dobrou zprávu. Historická strategie od brněnského studia Ashborne Games bude opět v prodeji.

INDIAN zjistil, že česká distributorská společnost Playman informovala tuzemské obchody, že se jí podařilo přesvědčit vydavatelskou společnost THQ Nordic, aby se vyrobily další kusy. Na náš trh by se konkrétně mělo dostat 1000 kusů, a to v polovině ledna 2024. Už ale pravděpodobně nebudou číslovány.

Takže každý, kdo chtěl Last Train Home ve fyzické podobě, tak by měl upalovat do obchodu a předobjednat. Můžete tak učinit například na CZC.cz. Tato edice kromě hry s českými titulky a československým dabingem obsahuje tištěný oboustranný plakát, tištěné litografie, tištěný mini artbook a digitální soundtrack.

Minimálně jednoho člověka tato informace zřejmě nepotěší. Někdo přes aukční portál Aukro koupil limitovanou edici s číslem 217, která nebyla rozbalena, za více než dvojnásobnou cenu; 2275 Kč místo 999 Kč.

Tím však zprávy o zajímavých aukcích nekončí. Brněnské hry se opravdu cení, což dokládá i fakt, že krabicová verze Vietcongu, která je aktuálně vystavená včetně dodatku Fist Alpha se cení na necelých 40 000 Kč. Aukce končí v sobotu 9. 12. 2023 v 19:50 a již teď ji je možné zakoupit v nabídce Kup teď! za 55 000 Kč. Tato částka je tak stropní a nelze ji překročit.

Jestli vám to připadá jako šílenství, můžeme vám připomenout Mikyho článek, který sahá až do září roku 2021. Tehdy se prodala nerozbalená krabicová verze Vietcongu za rekordních 40 100 Kč. Vzhledem k inflaci bych se tak ani nedivil, kdyby se rozbalené verze prodali za podobnou částku.

Jak si ceníte českých krabicovek vy? Jste ochotni zaplatit i zlatem, nebo jen kroutíte hlavou, co by se dalo za podobné částky koupit? Dejte nám vědět do komentářů.