Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Původní Super Mario Bros. letos oslavuje 35. výročí. Nintendo má této příležitosti využít a letos pro Switch vydat řadu her s oblíbeným instalatérem. Půjde o nové i staré hry. Mezi nimi mají být populární hry Super Mario, včetně Mario Galaxy remasteru, 3D Mario, Mario 64, Mario Sunshine, Deluxe edice Super Mario 3D World, nebo nový Paper Mario. Spekulace přinesl nejprve web VGC a přes své zdroje je potvrdily i servery Eurogamer a Gematsu. Vypadá to, že letošní rok bude patřit známé postavičce.

- Final Fantasy VII Remake mohou někteří evropští a australští hráči obdržel dříve než 10. 4. Kvůli globální pandemii koronaviru je velmi obtížné sladit načasování globálního vydání fyzických verzí hry, uvádí Square Enix, která obchodům poslala hry dříve a umožnila jim je dříve rozeslat zákazníkům.

- Možnosti v Dreams jsou téměř nekonečné. Jeden šikula v PS4 exkluzivitě vytvořit fotorealistický les, ve kterém byste chtěli relaxovat. Zapněte si zvuk.

- Tvůrci Star Citizen ze studia Cloud Imperium od stávajících investorů získali dalších 17,25 milionu dolarů, aby pokračovali ve vývoji ambiciózního vesmírného simulátoru. Investoři využili jednorázové možnosti nakoupit další akcie firmy za sníženou cenu. Od roku 2011, kdy začal vývoj, má Star Citizen na kontě více než 275 milionů dolarů, včetně peněz od samotných hráčů. Původně měl titul vyjít v roce 2014, nadále je ale v alfa fázi.

- Vtipálek využil hypu kolem Grand Theft Auto VI a uspořádal falešný stream, který běží až do 1. 4. Spousta lidí si myslí, že jde o oficiální přenos, ale je to přesně naopak. Stream sleduje více než 300 hráčů a celkem ho viděly desítky tisíc.

- Nintendo Switch není jen pro děti a rodiny. Na populární konzoli vycházejí stále častěji i střílečky. Jedna taková dorazí dnes: Zombie Army Trilogy.

- Končí další významný papírový magazín. OXM (Official Xbox Magazine) už vycházet nebude. Vydavatel se ho rozhodl po 19 letech ukončit z důvodu poklesu tržeb v herním průmyslu. Podle všeho v tom hraje roli i koronavirus. Je to ale zvláštní, když koncem letošního roku má vyjít Xbox Series X, aby končil oficiální Xbox magazín.

- Japonské studio Kojima Productions bylo dočasně zavřeno, jeden ze zaměstnanců měl pozitivní test na koronavirus Covid-19. Zajímavé je, že dotyčný nebyl od 20. 3. v kanceláři, přesto se vedení studia rozhodlo dezinfikovat všechny místnosti a zatím pracovat z domova.

- Na Google Play a App Store si můžete zdarma stáhnout mobilní hru Lara Croft GO. Nabídka je platná do 2. 4. Hra by vám poté měla zůstat.

- 2. 4. bude do Xbox Game Passu pro Xbox One přidána hra NieR: Automata Become as Gods Edition. Tato edice kromě původní hry obsahuje i různé bonusy v podobě skinů.

- Hledáte novou tapetu na plochu? Mrkněte na cyberpunk.net, kde najdete nové wallpapery z očekávaného Cyberpunku 2077.

- Dnes se vypínají servery pro PS4 exkluzivitu DriveClub, stejně tak pro DriveClub VR a DriveClub Bikes. Závody bude možné hrát pouze v singleplayeru. Nedostupné budou všechny online funkce, včetně žebříčků, klubů a výzev.

- Steam znovu prolomil rekord hráčů. 29. 3. souběžně platformu využívalo 23 236 186 lidí. Nejhranější hry: Counter-Strike: Globall Offensive, Dota 2, PUBG, GTA V, Rainbow Six Siege, Football Manager 2020, Monster Hunter World, ARK: Survival Evolved, Team Fortress 2 a Warframe.

- Vypadá to, že fanoušci Planet Zoo se mohou těšit na nové DLC. Dle náznaků by se měl balíček zaměřit na Jižní Ameriku, možná ve své zoologické zahradě přivítáte lamy, velbloudy, jaguáry, obří mravenečníky, nové druhy opic a další zvířata.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: