Milovníci retra se mají nač těšit. V těchto dnech si mohou na Steamu koupit kultovní first-person střílečku SiN ve vylepšené Gold edici, kterou spustíte na moderních počítačích, včetně podpory širokoúhlých monitorů a vysokého rozlišení. To ale není jediná novinka. Vzniká totiž remake této FPS z roku 1998.

Na remaku spolupracují společnosti 3D Realms, Slipgate Ironworks a Nightdive Studios. Frederik Schreiber, viceprezident 3D Realms, na Twitteru napsal, že půjde o pořádný remake. Schreiber poté prozradil, že ukázali týmu Slipgate (autoři (Kingpin: Reloaded a Ghostrunner) své další prototypy a nápady, které nikdy nespatřily světlo světa. Mezi nimi bylo i pokračování SiN, ve vývoji bylo v roce 2003. K tomu ještě Motherflakker ("Ion Fury 2001"), Techno Cop, Rad Rodgers 2 a Bombshell ("Time to Kill").

Tak uvidíme, třeba v budoucnu budou následovat další remaky. To je prozatím vše. Na další detaily, datum vydání, platformy... si musíme ještě počkat. Mezitím si můžete koupit SiN: Gold na Steamu, prodává se za 8,19€ a jde de facto o remaster.