Už je to nějakou dobu, co funguje dlouho žádaný Classic, neboli Vanilla, jedna z prvních verzí World of Warcraft. Konkrétně byla spuštěna 26. 8. 2019 a už tehdy se spekulovalo nad tím, zda by byly postupně uvolněny i další expanze. Samotný Classic toho sice nabízí pro spoustu hráčů opravdu hodně, ale oproti aktuálnímu datadisku toho obsahu není zas tolik. 

Samozřejmě důvodem, proč je Classic tak populární, je hlavně gameplay, který je od aktuálního datadisku odlišný. Taktéž i nějaká ta nostalgie. I přesto by další obsah nebyl k zahození, a právě proto byl hráčům rozeslán dotazník od Blizzardu, zda by byli ochotní hrát následující expanzi, kterou je samozřejmě Burning Crusade. Ta by přidala dalších 10 levelů, nové dungeony, létání a spoustu dalšího. Mnoho hráčů však je toho názoru, že právě další a další rozšíření ničí tak skvělou hru. 

I proto dotazník zahrnoval několik odpovědí. Kromě standardní otázky, jak moc by vlastně hráči chtěli nový obsah, se dostalo i na dotaz, pokud by měli hráči uvažovat nad tím, že by Burning Crusade opravdu přišel, jak by pro ně bylo nejlepší tento datadisk hrát. 

Je zde možnost, že by hráči mohli hrát se svým existujícím hrdinou z Classicu, avšak stále by byla možnost postavu převést zpět na Classic, kde by byl maximální level nadále na úrovni 60. Dále opak, že by hráči stále hráli na Classicu, kde je maximální level 60 a mohli by svou postavu převést do Burning Crusade.

Další možností by bylo začít rovnou s novou postavou od levelu 58. A to samé by mohlo platit i s možností od prvního levelu právě na datadisku Burning Crusade

Nakonec někomu nemusela vyhovovat žádná z možností. 

Avšak je hezké vidět, jak se Blizzard opravdu snaží vyjít vstříc. Na jednu stranu ano, Classic opravdu nenabízí tolik obsahu. Datadisk by taktéž mohl přinést novou vlnu nostalgie, jelikož Burning Crusade vyšel v roce 2007. Na stranu druhou, je zde mnoho hráčů, co zkrátka preferují pouze Classic a žádný další obsah nechtějí. Proto je dostupná možnost zůstat se svým hrdinou na Classicu. Znamenalo by to tedy, že by Blizzard měl další verzi World of Warcraftu, kdy by měli hráči možnost přepínat mezi aktuálním datadiskem, Classicem a Burning Crusade expanzí? 

No uvidíme, co si o tom myslíte vy?