LEGO se těší velké popularitě u malých i velkých. Ovšem mladá generace místo stavění kostiček raději sedí u svého počítače. Dánská firma na situaci reaguje, a kromě známých LEGO her z různých světů kinematografie se nyní snaží propagovat svůj produkt ve známých hrách jiných vývojářů. První velkou spoluprací bylo placené rozšíření pro závodní Forzu Horizon 4. Hráči dostali rovnou celou mapu a řadu aut ze stavebnice. Teď přichází implementace LEGA do oblíbené multiplayerové hry Overwatch od Blizzardu. 

Spolupráce mezi LEGEM a Overwatchem začala u tematických stavebnic, které nevypadají vůbec špatně a pro milovníka kostiček a hry může jít o zajímavé zpestření. Spolupráce se dostala na novou úroveň, kdy se LEGO objevujete ve hře, a ne hra v LEGU. V Overwatch totiž máme nový mini-event s názvem Brick Challenge. Ten funguje již na známe mechanice devíti výher a po každé třetí dostanete odměnu. Všechny odměny se nesou v právě již zmíněném LEGU. Vše se tedy točí kolem kostiček. 

Ikonky hráče a spreje jsou vedlejšími výhrami. Tou hlavní výhrou je skin na Bastiona. Ten kromě předělaného modelu do formy LEGA nabízí i specifické zvuky. Je to roztomilé, ale zároveň je velká škoda, že vývojáři v rámci spolupráce nevytvořili i celou mapu z kostiček. Taková mapa by posunula celý event na další level. Třeba se ale něco takového chystá. Pokud prahnete po dalších odměnách, tak sledujte Overwatch na Twitchi a získáte další várku sprejů a ikonek hráče.

Jde opravdu vidět, že LEGO se snaží zaujmout starší i mladší, o čemž jsme se bavili i v nejnovějším SHOWTIME. Krásným příkladem je jejich nová stavebnice s rozšířenou realitou, kterou zrovna testoval Gelu s Fiolou. Jestli jste ještě tento neobvyklý hardware test neviděli, rozhodně o hodně přicházíte.

Co si myslíte o implementaci LEGA do známých a populárních her vy? Napište nám do komentářů.