K lovkyni strojů Aloy se tentokrát přidáme v netypickém dobrodružství v kostičkovém světě. S ohledem na tuto skutečnost půjde o kratší hru, která po vzoru jiných LEGO titulů sází na humor. Guerrilla Games a Sony cílí na mladší hráče, kteří se mohou těšit na cestu bujnou divočinou při záchraně světa.

Půjde o osvěžený příběh z Horizon Zero Dawn. Jen bude atraktivnější a vhodnější pro děti, kteří ho dohrají za sedm až osm hodin. Nejde ale o parodii a ani o věrné převyprávění děje z roku 2017. Některé těžší události ustoupí do pozadí. Plusem je návrat herců a dabérů z Horizon Zero Dawn.

LEGO Horizon Adventures bude mít prvky znovuhratelnosti. Hra je určena pro jednoho hráče, stejně tak pro dva hráče v lokální a online kooperaci. Bohužel cross-play podporován nebude.

Hlavní hrdinka Aloy bude používat luk (při střelbě přes ohniště se šíp zapálí) a využívat kostky pro stavbu. Bude možné upravovat kostýmy a svou chýši, konkrétně její střechu. Na tu půjde namontovat horskou dráhu, zatímco si zvelebíte dvůr, pozemek a změníte barvu chýše. Při cestě se vyplatí sbírat mince. Ty jsou potřeba k vylepšování zbraní a nákupu dalšího vybavení/vylepšení.

LEGO Horizon Adventures je vytvořeno v Unreal Enginu 5 a na PC a PlayStationu 5 poběží v 60 snímcích za sekundu. Na PS5 bude na výběr režim Fidelity (30 snímků) s lepší grafikou a Performance (60 snímků). Hra vyjde koncem letošního roku také na Nintendo Switch.

Cílem vývojářů bylo vytvořit hru, která se po vizuální stránce podobá hratelnému LEGO filmu. Zajímavé je, že vše ve hře je vyrobeno z jednotlivých kostek. Teoreticky by se tak každý prvek dal sestavit z fyzických kostek i v reálném životě.

Co se boje týče, tak bude pochopitelně jednodušší, ale rozpoznáte některé mechaniky série Horizon, jako jsou slabá místa nepřátel přes Focus a použití zbraní, které ze stroje odpadnou. Chybět nebude posuvník obtížnosti.

Zahraniční redakce měly možnost si LEGO Horizon Adventures zahrát a jsou nadšené. Někteří novináři dokonce mluví o tom, že tohle je nový začátek pro sérii Horizon. Každopádně, vychvalují jednoduchou, ale zábavnou hratelnost, humor, zajímavý svět, grafiku, kooperaci i akci.