Přestože jsou v posledních letech LEGO hry synonymem humorných adaptací známých filmů či komiksů pro hráče všech věkových kategorií, neměli bychom zapomínat na to, že LEGO je v první řadě stavebnice. To nám zjevně hodlá připomínat také projekt LEGO Bricktales, odhalený během akce Future Games Show Spring Showcase 2022. Ten mají na svědomí tvůrci série Bridge Constructor ze studia Clockstone.

Předností LEGO Bricktales je 3D editor, v němž můžete z kostek nejslavnější stavebnice postavit cokoliv, co zrovna potřebujete pro řešení daného problému na jedné z kostičkovaných map, které připomínají dioráma. Celkem nás ve hře čeká pět biomů plných puzzlů, k nimž si každý hráč může postavit vlastní řešení, třeba vrtulník nebo jeřáb.

Zároveň bude možné dát dohromady čistě kosmetické objekty zahrnující stánky nebo hudební skříně. Postupem hrou se vám navíc budou odemykat nové schopnosti, možnosti stavby a samotné kostky. Těšit se můžeme i na možnost vytvořit vlastní postavu, různé sběratelské předměty nebo sandboxový režim. To všechno je pak obalené prostým příběhem, jenž se zaměřuje na snahu zachránit zábavní park vašeho dědečka.

LEGO Bricktales dorazí někdy v průběhu letošního roku. Zajímavé je, že tvůrci ze studia Clockstone ani vydavatel Thunderful Publishing dosud na oficiálním webu neupřesnili, na jaké platformy hra zamíří, s ohledem na již existující produktovou stránku na Steamu se ale dá počítat minimálně s PC.