LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází už za necelé dva týdny, přičemž tento fakt je třeba připomínat všemi dostupnými prostředky. Během akce Future Games Show Spring Showcase 2022 jsme se tak dočkali nového traileru, který se zaměřuje především na padouchy a temnou stranu.

Trailer tak dokazuje, že i temná strana dokáže být vtipná a zábavná. Video samozřejmě nešetří velkolepými okamžiky a ukázkami působivých cut-scén a hratelných pasáží, včetně souboje Yody s Darthem Sidiousem, který vypadá snad ještě lépe než ve filmu Star Wars: Pomsta Sithů. Zároveň ale ukazuje, že i z padouchů si tvůrci ze studia TT Games dělali srandu při každé příležitosti.

Vývojáři se očividně nebojí využít ani různé memy, jak dokazuje část věnovaná postavě Bena Swola. Ten se stal hitem internetu těsně po vydání filmu Star Wars: Poslední z Jediů na konci roku 2018, a to díky scéně, v níž Ben Solo alias Kylo Ren rozmlouvá na dálku s Rey a v níž na sobě od pasu nahoru nic nemá. Daná scéna řadu diváků a fanoušků zarazila, a tak se zrodil Ben Swolo, který bude očividně v LEGO Star Wars: The Skywalker Saga dobře zastoupen.

Samý závěr traileru pak konečně odpovídá na otázku, co znamená v rámci kánonu ságy Star Wars rozkaz 67. Všichni víme, že rozkaz 66 adresovaný klonovaným vojákům v průběhu Pomsty Sithů znamená vyvraždění rytířů Jedi, ale co skrývá rozkaz, který následuje po tomto nemilosrdném aktu? Výsledek možná překvapí.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.