Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani nebo cestě do školy/práce naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Slovenská budovatelská strategie Workers & Resources: Soviet Republic obdržela třetí aktualizaci za dobu své existence v předběžném přístupu na Steamu. Update přináší nový typ dopravy v podobě lanovek, které vám umožní založit důl v nepřístupném terénu. Dále přidává vysokozdvižné vozíky, možnost vytvořit jednosměrné silnice, nové terminály a další maličkosti.

- Pokud nemáte rádi digitální verze a potrpíte si na krabičku, tak 17. 3. 2020 se začne prodávat Remnant: From the Ashes pro PC, PS4 a Xbox One. Jde o akční střílečku z pohledu třetí osoby, ve které musíte především přežít v post-apokalyptickém světě zamořeném nebezpečnými monstry a epickými bossy.

- Anthony Newman, co-game director v Naughty Dog, je tak nadšen z The Last of Us Part II, že podle něj tahle hra předefinuje význam AAA hra.

- Gran Turismo Sport od začátku letošního roku zaznamenalo nárůst hráčů o 1,2 milionu. Exkluzivní PS4 závody si vyzkoušelo celkem více než 8,2 milionu lidí. Komunita ve hře vytvořila přes 37 milionů fotek, prozradil Kazunori Yamauchi, s tím, že hráči loni trávili ve hře více času než v roce 2018.

- Autoři Control a Alana Wakea v Remedy Games pokračují v růstu, který jim umožňuje pracovat na několika projektech současně. Jedním z nich je Vanguard, multiplayerový live service projekt, jenž ale v letošním roce nevyjde. Má ho na starost čtvrtý tým finského studia, zatímco ostatní týmy se soustředí na dvě letošní expanze pro Control a zbývající tým se snaží o Crossfire projekt, oddělen od příběhové kampaně Crossfire X.

- PlayStation 4 exkluzivita Dreams může později migrovat na různé platformy. Kreativní ředitel Mark Healeym se ale nechal slyšet, že v současné době jsou plně zaměřeni na PS4 verzi. V budoucnu se to ale může změnit. Dá se předpokládat, že Dreams bude vylepšeno pro PS5. Brzy bude navíc dokončena podpora PS VR.

- Half-Life 2 pokořen za 48 minut a 32 sekund. Jde o nový světový rekord u hry, která spatřila světlo světa již v roce 2004.

- 27. 2. 2020 dojde k vypnutí oficiálního komunitního PlayStation fóra. Místo něho mají hráči využívat oficiální blog PlayStationu, Twitter, Facebook, Instagram a další sociálních sítě.

- Předplatitelé Xbox Game Passu mají poslední šanci si na svém Xboxu One zahrát Snake Pass, Just Cause 4, Rise of the Tomb Raider a Batman: Return to Arkham. Všechny tyto hry budou koncem měsíce se služby odstraněny.

- Po roční exkluzivitě Epic Games Store se na Steamu v sobotu začalo konečně prodávat Metro Exodus. Post-apokalyptickou akci do 18. 2. 2020 koupíte se slevou 40 % - za 23,99€. Gold edici potom za 38,98€. Obě edice jsou levnější než na Epic Store.

- V pátek na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch vyšla dialovka Darksiders: Genesis.