Kolem žádné jiné značky není taková hysterie. Čekání na první pořádné informace o Grand Theft Auto VI však doprovází spousta podvrhů. Jedním z nich je údajné první věkové doporučení.

GTA VI měla posuzovat přísná australská komise už 2. 4. letošního roku a rozhodnout se pro stupeň MA15+ z důvodu výrazných sexuálních scén a častého užívání drog. GTA 5 mělo rating R18+, zatímco předchozí díly GTA měly rating MA15+.

Během dnešního večera se tato informace začala šířit internetem a někteří naletěli. Já byl mezi nimi, přiznávám se bez mučení. Výpis je totiž dostupný také na stránkách Australian Classification Board. Takto vypadá:

Nicméně, GTANet upozornil na několik nesrovnalostí, které dokazují, že klasifikace je falešná. Nesedí kategorie, není uveden autor a špatně je také společnost. Takto vypadá zápis u GTA 5. Tak raději zpět na pevnou zem.

Delší dobu se spekuluje o oznámení GTA 6 koncem tohoto měsíce. Jistotou je ale zatím pouze to, že v Rockstaru na projektu pracují naplno a zaměří se na dva hlavní hrdiny (muže a ženu). Víme to díky hackerovi, jenž před rokem ukradl spoustu záběrů z rané vývojové verze.

Dle náznaků od společnosti Take-Two Interactive to vypadá, že Grand Theft Auto 6 vyjde ve fiskálním roce 2025. Ten začíná 1. 4. 2024 a končí 31. 3. 2025.