Před několika dny se objevily nepotvrzené zprávy, že v Rockstar Games všechny zdroje soustředí na vývoj šestého dílu Grand Theft Auto. Z toho důvodu mají být u ledu plány na remastery GTA 4 a prvního Red Dead Redemption. Tyto spekulace potvrzuje nyní studio prohlášením o konci hlavní podpory Red Dead Online.

Fanoušci multiplayerové části westernové akce si dlouho stěžují na nedostatek nového obsahu. Red Dead Online bylo Rockstarem přehlíženo a ve srovnání s GTA Online nedostalo tolik zajímavých novinek. Teď ale přichází to nejhorší, co se mohlo stát.

Rockstar děkuje fanouškům a hráčům Red Dead Online za jejich podporu a oddanost, ale hra už neobdrží žádné velké aktualizace. Místo toho mohou hráči očekávat události soustředící se na stávající obsah a sezónní speciální události. Ty doplní nespecifikované vylepšení zážitku.

„V posledních několika letech jsme neustále přesouvali více vývojových zdrojů směrem k dalšímu dílu série Grand Theft Auto – více než kdy jindy jsme chápali, že je třeba překonat očekávání hráčů a že tento díl musí být tím nejlepším, co může být,“ vysvětluje Rockstar.

Co se týče GTA Online, tak v nadcházejících týdnech vyjde nová aktualizace, která prohloubí kriminální kariéru všech manažérů, motorkářů, obchodníků se zbraněmi a majitelů nočních klubů. V plánu jsou nové mise, v nichž jako zvláštní agent IAA můžete přijít na kloub zločineckému spiknutí.

Tato aktualizace bude obsahovat také některé změny, které komunita dlouho žádala. Například snížení účinnosti samonaváděcích střel a zvýšení některých výplat ve hře. Mezitím hodlají tvůrci pokračovat ve zpracovávání další zpětné vazby od hráčů.

Fanoušci Red Dead Online ve středu 13. 7. 2022 plánují ve hře uspořádat pohřeb. Ten měli v plánu už před tímto oznámením.