Jméno „Jesse McCree“ je jedna z mála kontroverzí, se kterými se musí vývojáři populární střílečky Overwatch přímo potýkat. Nedlouho poté, co došlo k celé situaci s Blizzardem a žalování státem Kalifornií, došlo k prohlášení, že dojde k přejmenování jednoho z původních hrdinů hry.

Oblíbený kovboj se totiž jmenoval přímo podle jednoho z bývalých vývojářů společnosti, který vedle několika dalších lidí Blizzard po žalobě opustil. Změna jména byla avizována již delší dobu, ale konečně došlo k oficiálnímu oznámení a odhalení všeho potřebného. Podle Blizzardu se máme seznámit, už velmi brzy do hry zavítá Cole Cassidy.

To první, co renegát ztratí, je jeho jméno. A tenhle se ho vzdal už dávno,“ popisuje oficiální oznámení.

Přečtěte si také: Activision Blizzard je žalován dalším orgánem státní správy

Utíkat před svou minulostí znamenalo utíkat před sebou samým a každý rok jen prohluboval to, kým byl, a to, čím se stal. V životě každého kovboje ovšem přijde chvíle, kdy se musí zastavit a postavit se na odpor. Aby byl tento nový Overwatch lepší – aby byly věci lepší – musel být upřímný ke svému týmu i k sobě samému. Kovboj, kterým byl, odjel do západu slunce a Cole Cassidy se postavil světu za úsvitu.

Cole Cassidy by měl dorazit již 26. října, to znamená za tři dny v úterý. Prozatím však není jasné, v jak velké míře ke změně dojde. Spousta hlášek ve hře totiž přímo na McCreeho odkazuje a zatím se neví, jestli k předabování již došlo, nebo teprve dojde.

Společně s tímto oznámením také Blizzard nabízí změnu vašeho BattleTag jména zdarma, a to až do 5. listopadu/novembra letošního roku.