Animovaných seriálů, které dostaly vlastní hru, je celá řada. Je až tedy s údivem, že jeden z těch nejpopulárnějších – Kouzelná beruška a černý kocour – dostává svojí vlastní hru až teprve teď. A nejedená se o obyčejnou parodii na Subway Surfers. Ovšem, je celkem pravděpodobné, že zarytí fanoušci o hře nebudou chtít ani slyšet.

Superhrdiny Berušku a Černého kocoura můžeme znát jako ikonické duo, které den, co den zachraňuje milovanou Paříž před zlým Lišajem. Nicméně, během poměrně dost dlouhé čekací doby na nové díly z páté série (které snad dorazí letos na podzim) můžeme v poměrně krátkém časovém horizontu vyhlížet novou hru, jež ponese jméno Miraculous: Rise of the Sphinx. Její vývoj si vzalo na starost studio GameMill Entertainment a o její distribuci se postará Just for Games.

Ačkoli je tato série velice populární v přes 120 zemích světa, otázkou zůstává, zda vyprodukovaná herní adaptace bude dosahovat kvalit potřebných na zajištění úspěchu. I když má tento seriál za sebou čtyři sezóny, dva filmy a minimálně další dvě sezóny i s filmem jsou v produkci, není to úplná záruka kvality. Přeci jen z dostupných ukázek můžeme vyvozovat, že se sice bude jednat o jeden z nejnapínavějších soubojů, ale po grafické stránce málokoho učarovala. A leckoho odradila.

Ale ať jen nekritizujeme. Titul samotný nabídne jak sólo jízdu s ikonickým duem po celou dobu příběhu, tak možnost pozvat kamaráda a společně porazit lišajova monstra v kooperačním režimu. K dispozici budete mít samozřejmě beruščino jojo, kocourovu magickou hůl a spoustu es v rukávu.

Na své cestě se utkáte s mnohými novými nepřáteli, ale potkáte i několik známých, jako je Hráč nebo Pan Holub. Oba naši hrdinové samozřejmě mají kromě své hrdinské identity i normální život. Ten bude důležitý pro odemykání různých příběhů nejen z Marinettina života, tak i z toho Adrienova.

Datum vydání je stanoveno na 25. 10. 2022 pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch a PC.